Pienellä vaivalla ja aivan ilman rahaa saa tyttölapsen leikkeihin lisää hohtoa. Näin tapahtui, kun ompelin vanhaan nukensänkyyn uudet liinavaatteet vanhoista pussilakanoista.

Liinavaatteita%20002.jpg

Näin kurjissa oloissa on meillä hoidettu Baby Bornia jo varmaan vuosikymmen. Tytär on jo 19-vuotias, eikä pitänyt pienenäkään nukeistaan yhtä hyvää huolta kuin ponilaumastaan tai pehmoleluarmeijasta. Niinpä tämä vauvaraukka oli aivan heitteillä.

Kyllä se silti kaksivuotiaalle Siirille kelpaa. Hän kun pääsee nukkeleikissä vauhtiin, vauva, peitto ja tyyny saavat kyytiä. Minua silti säälitti nukkeraukka, jolta on patjakin riistetty parempiin tarkoituksiin. Niinpä ompelin uutta tilalle.

Nukenvaatteita%20003.jpg

Äitini oli antanut minulle vihreäsävyisiä pussilakanoita matonkuteiksi, mutta huomasin ne vielä riittävän vahvoiksi uusiokäyttöön. Niistä syntyivät kaikki tarpeelliset liinavaatteet: patja, topattu peite, alus- ja pussilakana sekä tyynynpäällinen. Tyyny on jokin Siirin äidin koulukäsityö, joten annoin sen jäädä leikkiin edelleen.

Patjan täytteeksi löytyi varastosta mieheni tallettamia kovahkoja superlonlevyjä. Ne ovat kuulemma olleet jonkin laitteen kuljetuspehmusteina ja hän on nekin sitten säilönyt mahdollista tarvetta varten. Miehessä on hamsterinvikaa jopa ehkä enemmän kuin minussa. Tällä kertaa siitä oli  taas hyötyä.

Nukenvaatteita%20006.jpg

Nyt kelpaa vauvan jokellella sängyssään. Minulla on vielä tapettiin sopiva päiväpeitto kesken. Se valmistuu vaaleanpunaisista ja -keltaisista tilkuista. Toivottavasti jo tänään. Ensin pitää käydä Hopella "oikeissa töissä".