Eilen kirjoitin suunnitelmistani liittyen liinavaatteiden ompeluun kierrätysmateriaalista. Osan sain valmiiksi, osa jäi tähän päivään. Kirjoitan tämänpäiväisistä myöhemmin, koska minulla on vähän jo kiire kuvataidetunnille.

Siis, löysin kaapin uumenista jättikokoisen puuvillasatiinisen aluslakanan, jossa oli reikä keskellä. Muuten materiaali oli ihanan pehmeäksi muotoutunutta, mutta ehjää. Ajattelin, että voisin tehdä siitä pienet liinavaatteet vauvalle ja viedä ne Hope ry:lle odottamaan tarvitsijaa.

Näin teinkin. Pussi- ja aluslakana ovat puhtaan valkoiset ja täysin perusmallia, joten en esittele niitä turhan päiten. Tyynyliinasta otin kuvan:

Liinavaatteita%20015.jpg

Laitoin kulmaan neutraalinväristä raitakangasta koristeeksi, jotta tyynyliina kelpaisi kummankin sukupuolen edustajalle. Vinoreunaan löytyi vielä pätkä puuvillapitsiä. Kiinnitys on vanhanaikaisesti suloisilla nauhoilla.

Liinavaatteita%20012.jpg

Tämän tyynyliinan piti valmistua pikku-Rikulle viisi vuotta sitten. Jostain syystä se jäi pyörimään kaappiin keskeneräisenä. Nyt ompelin siihen neljä eriväristä koristeommelta ja surautin reunat kiinni. Valmista tuli. On se joskus vaikeaa saada asioita tehtyä loppuun saakka!

Näin sain huomiseksi viemisiä, kun menen Hopelle käymään.

Siiri-tytön nukke sai jäädä vielä odottelemaan liinavaatteitaan, koska tuli muuta puuhaa. Sen ei tarvinnut kauan onneksi odotella, koska tein ne tänään. Esittelen tulokset seuraavassa postauksessa.