Kiertelin juuri pihalla kameran kanssa, kuvasin viimeisiä kukkasia ja mietin haikeana, kuinka pian kesä taas meni. Ilmeisesti vika on omissa lajikevalinnoissani, koska suuri määrä kukkalajeja kukkii vasta syksyllä. Niitä meillä ei taida olla yhtään. Piha näyttää valmistautuvan aivan liian nopeasti kuolemaan.

Tässä äitienpäiväruusuni, jonka istutin ulkoruukkuun. Se on päättänyt kasvaa ruukun reunoilta alaspäin roikkuen. Käyhän se niinkin. Omituisen mallinen vänkerö kumminkin.

Puutarhasta%20002.jpg

Daaliat meillä heräävät kukkimaan vasta elokuussa. Tässä on ensimmäinen kukka. Saapa nähdä, montako ehdimme nähdä ennen pakkasia.

Puutarhasta%20007.jpg

Herneet istutin melko myöhään, kun kesäkuun alussa oli niin kylmää. Nyt ovat vasta sokeriherneet pullistuneet. Silpoydinherneet ovat ihan littanoita. Toivottavasti ne ehtivät vielä kehittyä syöntiasteelle. Riku-poika ei pidä sokeriherneistä. Pikku-Siirille sentään maistuvat kaikki.

Puutarhasta%20010.jpg

Päivänliljat olivat melko vaatimattomia alkuvuosina. Nyt ne kukkivat jo runsaina useammassa paikassa kukkapenkissäni. Sääli, kun nekin viihtyvät mieluummin pitkällään. Pitäisi kai köyttää koko kukkapenkki, että se näyttäisi paremmalta.

Puutarhasta%20009.jpg

Hortensioistakin saa parhaan näkymän, jos käy niiden viereen kyljelleen. Pensas on keskeltä aivan kukaton, kun sade ja kukkien paino on räjäyttänyt sen lähes vaaka-asentoon. Nämä kukat on yritetty köyttää vähän ylemmäs, mutta ei yksi naru ihmeisiin pysty.

Puutarhasta%20015.jpg

Keväällä ostetusta kummallisesta sipulilajitelmasta kasvoi sentään jotakin. Kaksi upeaa tulipunaista liljaa löytyi kukkimasta. Tuollaiset lajitelmat ovat kyllä yhtä tyhjän kanssa. Pitäisi ostaa paljon samaa lajia, jotta istutus olisi näyttävä. Nyt näitä kukkia on vain pari siellä täällä. Huvittaa, että lajitelma oli valittu tuoksun perusteella. Yksikään kukista ei kuitenkaan tuoksu oikein miltään...

Puutarhasta%20021.jpg

Kuunliljat ovat vahvistuneet muutaman vuoden aikana. Ne eivät oikein viihdy meillä. Nämäkin tekevät vain yhden kukkavanan per kasvi. Olisikohan meillä liian kuivaa?

Puutarhasta%20025.jpg

Pari anemonea edellä mainitusta tuoksulajitelmasta kukkii tässä. Nekin tekevät näköjään kukkansa eri aikaan, joten komeaa näkyä on turha odotella. Osa on kukkinut jo ajat sitten.

Puutarhasta%20031.jpg

Talveksi autotalliin unohtuneista neljästä pelargoniasta pelastui kaksi. Ne ovatkin ihanan voimakkaan pinkkejä ja kukinnot ovat suuria. Kuinka ollakaan, nekin haluaisivat muuttua riippukukiksi ja suunta on ruukusta suoraan sivulle.

Puutarhasta%20043.jpg

Maksaruohossa oli vähän aikaa sitten upean pinkkejä kukkia. Nyt on kukinta jo laantumaan päin.

Puutarhasta%20046.jpg

Tällaista on pinkkivoittoisessa pihassamme tällä hetkellä. Orvokit onnistuimme tappamaan helteeseen ja janoon, joten jonkinlaisia syyskukkia olisi ehkä hankittava terassin amppeleihin.

Haikea mieli on päällimmäisenä, kun kuljeskelen pihalla kukkia ihaillen. Mietin, olenko ensi kesänä jo jossakin muualla, koska talo on myynnissä. Toisaalta toivon sitä paljonkin, toisaalta en. Yritä siinä sitten pitää ajatukset koossa.