Kylläpä on ihanaa! Saimme tänään pestyä tyttären kanssa yhdeksän mattoa. Pienehköjä kylläkin, mutta onhan se jotain. Enempää ei olisi kuivumaan mahtunutkaan.

Jos vielä saan itsestäni irti sen verran, että pesen myös isompia mattoja, minun on mentävä naapurin isännältä kysymään, saanko ripustaa hänen pihalleen pyykkinaruja. Meillä oli sellainen diili ainakin viime kesänä. Meillä itsellä ei ole enää puita sopivalla etäisyydellä toisistaan, koska kaadoimme ne pari vuotta sitten. Niinpä pitää turvautua toisten tonttiin ja puihin.

Matonpesuintoani kyllä hivenen hillitsee hankaushommissa kipeytynyt ruoto. Ranteet ovat niin hellänä, että television kaukosäädinkin tuntuu liian painavalta. Toinen hidaste ovat pienet lapsenlapseni, jotka tulin itse kutsuneeksi yökylään. Menin päivistä sekaisin ja luulin, että tyttäreni voisi hoitaa heitä rannalla. En tajunnut, että hänen opintonsa alkavat jo huomisaamuna. Niinpä olemme lasten kanssa kolmestaan. Silloin ei tule matonpesusta mitään. Pesupaikka on autotien varressa ja tien toisella puolella on uimaranta. En voi kuvitellakaan, että lähtisin kaksi- ja viisivuotiaiden kanssa niin vaaralliseen paikkaan ja keskittyisin johonkin työhön.

Ehkä sitten ylihuomenna, ehkä ei. Tuskin on maailmanloppu, jos en vaihdakaan jouluksi joka ikistä mattoa.

Toinen ilon aihe on, että huolimatta muurahaisarmeijan murhanhimoisesta hyökkäyksestä sain kitketyksi yhden kukkapenkin tontillamme. Olinkin jo hävennyt sitä useamman viikon. Tänään menin penkin vierelle vain ohimennen, enkä päässyt enää siitä irti, ennen kuin kaikki vesiheinät oli revitty pois. Onhan sitä mukavampi esitellä, kun kiinteistönvälittäjä ilmeisesti tulee viikonloppuna käymään jonkun asiakkaan kanssa.

Nyt kaikki peukut pystyyn, että talomme tulee myydyksi nopeasti. Odottelu on pahinta, mitä tiedän. Vaikka olisin menossa giljotiiniin, haluaisin, että mestaaja pitää kiirettä...

Pitänee keksiä huomiseksi jotakin mukavaa puuhaa. Riku-poikakaan ei pääse pelaamaan konsolipeliä, koska minä en (onneksi) osaa sitä käynnistää. Niinpä täytyy tehdä jotain muuta hauskaa. Ehkäpä eväsretki pihalle? Uima-altaan täyttäminen ja siinä polskuttelu? Ulkona olemme ainakin, kun lopultakin on oikea kesä ja meillä on vielä tämä mukava piha hallussamme. Siitä pitää ottaa kaikki irti.

Talo%20ja%20tavarat%20018.jpg