Tänään ei tapahtunut mitään.

Outoa, kun jokaisena päivänä tällä viikolla on ollut joku käymässä. Paljon ääntä ja touhua, ohessa vielä siivoamista, leipomista, ompelua ja remppahommaa. Vaan tänäänpä oli aivan hiljaista iltaan saakka.

Sillä oli niin lamauttava vaikutus, etten saanut mitään aikaiseksi. Edes pyykinpesu ei onnistunut, kun huuhteluaine oli lopussa ja olimme päättäneet mennä vasta illalla yhdessä kauppaan. Istuin nojatuolissa neulomassa ja katsomassa telkkaria. Lueskelin netistä uutisia ja kaikenlaisia hulluja juttuja.

Oi, teinhän minä jotain. Juuri muistin. Hain työpaikkaa - taas. Se alkaa olla vähän sellaista pakkopullaa, koska en usko saavani minkäänlaista paikkaa hyvistä yrityksistä huolimatta. Siksi se pääsi jo unohtumaan. En enää päästä hakuprosessia pääni sisään, ettei pettymys tuntuisi joka kerran yhtä karvaalta. On parempi, kun en edes muista hakeneeni.

Toinen yhtä onneton luuseri soitti minulle. Kertoi, kuinka Kela ja TE-keskus ovat potkineet häntä päähän. Petettyjä lupauksia, takaisin perittyjä rahoja, laistettua vastuuta, yksinhuoltajuutta, rahapulaa, toimeentulotukea, syyttelyä, nöyryyttämistä, perintätoimistoja, ruokajonoja... kun kuuntelin sitä tarinaa, huomasin olevani itse asiassa hyväosainen. Minulla on työssä käyvä mies, omakotitalo (joskin velkainen), välillä rahaakin, aina hyvää ruokaa, luottotiedot kunnossa, ihan oma puhelinliittymä, tavaraa enemmän kuin tarvitsen ja niin edelleen.

Tämä äsken mainittu soittaja otti yhteyttä liittyen vapaaehtoistyöhön. Hän käyttää ison osan ajastaan muiden hyväksi. Olenkin huomannut, että suurin osa ihmisistä, jotka "hyväntekeväisyyttä" harrastavat, ovat itsekin sen tarpeessa. Köyhimmät antavat vähästäänkin; jos ei rahaa olekaan, niin aikaa ja työvoimaa.

Tämä yhteiskunta ei pyörisi läheskään niin hyvin, jos kaikki työttömät, eläkeläiset, opiskelijat, sairauslomalaiset ja muut vastaavat lakkaisivat tekemästä ilmaista työtä kohtalotovereidensa hyväksi. Tämän huomattuani sanon: Hävetkää te, jotka syyllistätte vähäosaisia ihmisiä. Lyön vetoa, että suurempi prosenttiosuus köyhistä on antanut vähästään, kuin näistä hyväosaisista veronkiertäjistä, jotka törsäämisen ohessa piilottelevat ylimääräisiä rahojaan ulkomaille.

Eivät mene tosiaan tässä maailmassa nallekarkit tasan. Toivon, että seuraavassa elämässä nämä riistäjät saavat ansionsa mukaan. Samoin kuin nämä hiljaiset hyväntekijät.

Nahkurin orsilla tavataan!

H%C3%A4rk%C3%A4ruukku%20003.jpg

Tänään söimme minun versioni härkäruukusta. Oli kyllä hyvää, vaikka itse sanonkin. Tällaisesta ruoasta saa liian moni tässä maassa vain haaveilla.