Eilen selasin iltapäivälehtien säätiedotukset tarkkaan. Kelasin sadetutkaa edestakaisin ja ennen lauantai-iltaa ei pitänyt olla sateenpisaraakaan meidän tontillamme.

Katin kontit. Tänään herättiin siihen, että kaikki kuivumaan ripustetut matot sekä väsymyksen vuoksi narulle jääneet pyykit olivat aivan märkiä. Yöllä oli yllättäen satanut. Täytyy sanoa, että tämän kesän jälkeen yllätys ei ollut edes kovin suuri, mutta tunnustan, että pari tarkoin valittua voimasanaa pääsi taas ilmoille heti aamun kunniaksi.

Kysyn vaan, että mitä tuollaisella sadetutkallakaan tekee, jos sinne yön aikana ilmestyy pilviä, joita illalla ei näy? Pitääkö se käydä tunnin välein tarkistamassa? Ääh!

No, ollessani hakemassa kovan onnen pyykkejäni, Siiri, joka oli herännyt papan kanssa jo kuudelta, istui potalla odottamassa pissan tuloa. Kun tulin sisään, seisoi tyttö itkien olohuoneen villamatolla pissalammikon vieressä. Ei ollut osunut pottaan, ei. Sen sijaan sitä oli mennyt ainakin hänen peittoonsa, pussilakanaansa sekä tietenkin matolle.

Tässä tilanteessa voimasanat olisivat olleet hyvin, hyvin sopimattomia, joten ilmoitin vain, ettei vahinko haittaa ja aloin jynssätä mattoa.

Nyt on matto kuivumassa, pyykit kuivauskaapissa, peitto ja lakana pesukoneessa pyörimässä, tiskit koneessa, Siiri puettuna Muumia katsomassa juuri heränneen veljensä vieressä, tytär valmistautumassa kouluun ja mies jo työmaalla. Valtakunnassa siis kaikki hyvin.

Voin nauttia kupin kahvia ja valittaa huonoa onneani koko maailmalle.

Ehkäpä jollakulla oli sittenkin vielä vaikeampaa... 

Siispä mukavaa päivää kaikille! Ei anneta pienten vastoinkäymisten pilata hyvää kesäfiilistä!

Talo%20ja%20tavarat%20001.jpg