Tänään se sitten tuli: kesä. Vihdoinkin aurinko paistoi siten, kuin sen kuuluu heinäkuussa tehdä.

Harmi, että jouduin viettämään puoli päivää sisätiloissa. Maalasin kulahtaneita ikkunanpuitteita. Tytär sai etuportaiden kaiteet hoidettavakseen, joten hän pääsi sentään ulos. Iltapäivällä lähdin hakemaan lapsenlapsia hoidosta ja siinä aurinkoisella tiellä ajellessa  tuli minullekin pitkästä aikaa kesäfiilis. Kun  lasten iltahoito muuttuikin yllättäen yökyläksi,  piti muuttaa suunnitelmia mukavammaksi. Alun perin mietin, maalaanko vai menenkö mattopyykille. Nyt en tehnyt kumpaakaan.

Sen sijaan olemme viettäneet lasten kanssa aikaa takapihalla. Sen kerran, kun he ovat meillä hyvällä säällä, siitä pitää nauttia kunnolla. Kellarista löytynyt kulahtanut Ikean teltta oli yllättäen suuri riemun aihe. Viime vuonna se ei kiinnostanut Rikua ollenkaan. Nyt telttaan vietiin peittoja pehmusteeksi ja myllättiin Siirin kanssa oikein olan takaa. Naisihmisenä Siirillä on tietysti pesänrakennusgeeni vahvana, joten hän osasi nauttia telttaleikistä jo pienestä pitäen ihan eri lailla kuin veljensä.

Riku%20ja%20Siiri%20010.jpg

Lapsilla oli tarhapäivän jälkeen vielä niin paljon virtaa, että hirvitti. Kaikki pihalelut tuli kokeiltua, laatoitus väritettiin liiduilla riemunkirjavaksi, keinua testattiin, mansikat ja ruohosipuli popsittiin penkistä ja lopuksi uitiin vielä kylmässä vedessä, joka on killunut muovialtaassa sunnuntaista lähtien. En ehtinyt kieltääkään, kun kumpikin oli jo nakusillaan ja kahlasi vedessä. Sen verran viileää vesi oli, että istuminen siinä ei houkuttanut. Hetken päästä Siiri taisteli jo kiljuen Rikun pyyhkeestä, kun oli niin kylmissään. Nyt molemmat istuvat suosiolla Muumeja katsomassa ja Siiri viihtyy peiton alla. Toivottavasti vilustuminen ei iske.

Ruokakin maistui ihan eri tyyliin kuin aiemmin. Siiri otti jopa lisää. Iltapalaksi tilattiin vielä suklaamuroja, herkkua, jota äiti ei suosi. Mutta Mamilassa saa syödä roskaruokaa ja karkkia ihan äidin luvalla.

Pappa-parkaa ei onni suosinut tänäänkään. Sen verran tiukka aikataulu on remontin kanssa, että hän ei ehtinyt paljon terassilla istuskella. Tänä iltana sauna pitää värjätä hivenen tasaisemman sävyiseksi kuin kuvassa.

Riku%20ja%20Siiri%20001.jpg

Mies rakensi saunan kaksitoista vuotta sitten uusiksi alusta alkaen ja tuollaisen ovat päivänvalo ja kuumuus siitä tehneet. Ei sitä edes tajunnut, ennen kuin lauteet poistettiin. Ne onneksi ovat vieläkin hyväkuntoiset ja vaaleat, joten ne saavat kelvata edelleen.

Seinät värjätään Supi-saunasuojalla tummanruskeiksi. Mustaakin harkitsin, mutta se on mielestäni liian kova väri meidän saunaamme. Kodissamme ei ole kovinkaan rajuja kontrasteja missään. Toivottavasti projekti onnistuu. Nyt on menossa vasta ensimmäinen värikerros, eikä se vastaa alkuunkaan kaupan mallipalaa. Vähän jännittää.

Pitänee mennä laittamaan lapsoset yöpuulle. Sen jälkeen alan siivota kaaosta, jonka he saivat hetkessä aikaiseksi. Huomenna sama meno jatkuu...