Nyt se löytyi: Käsityö, joka on parempi tehdä terassilla kuin missään muualla.

Halusin nauttia lämpimästä päivästä ulkona ja tehdä kuitenkin käsilläni jotain. Villasukkia en viitsinyt neuloa, eikä virkkauskaan kiinnostanut. Muistin, että minulta oli jäänyt narua tähteeksi, kun muutama vuosi sitten kokeilin makramé-amppelin tekemistä. Halusin silloin tehdä heti perään toisen, mutta se taas unohtui sillä kertaa, kuinkas muutenkaan. Kaivelin narun esiin ja löysin myös isoja puuhelmiä, joten työ saattoi alkaa.

Terassin tolppaan oli mukava kiinnittää narut.

Amppeli%20ja%20kukkia%20010.jpg

Viime kerralla seurasin tarkasti netistä löytynyttä mallia, koska en osannut makramé-tekniikkaa. En muistanut enää nytkään, miten solmuja tehdään, mutta jostain syystä käteni muistivat. Langat kulkivat kuin itsestään, vaikka väliä edellisestä kerrasta oli vuosia! Päätin tehdä ihan oman mallin, koska homma tuntui sujuvan.

Tässä on jo puuhelmiä kiinnitettynä. Todellakin, olisi ollut paljon inhottavampaa tehdä pöllyävää käsityötä sisällä. Nyt narunhahtuvat lensivät lämpimän kesätuulen mukaan. Ylimääräiset narut sai hyvin vangittua pois tieltä heittämällä ne aidan toiselle puolelle.

Amppeli%20ja%20kukkia%20011.jpg

Tässä kaverukset lopulta ovat. Vasemmanpuoleinen on tänään tehty.

Amppeli%20ja%20kukkia%20017.jpg

Kun periaate on selvillä, uusia malleja on helppo keksiä. Narua olisi vielä yhteen amppeliin ja puuhelmiäkin on jäljellä... saapa nähdä, meneekö seuraavaan vuosia.

Amppeli%20ja%20kukkia%20019.jpg

Ilahduin, kun näin tuoreen kukkasen äitienpäiväruusussani. En olisi kehdannut myöntää Riku-pojalle, että tapoin hänen tuomansa lahjan. Ehkä se sittenkin selvisi, kun siirsin sen ulkoruukkuun.

Amppeli%20ja%20kukkia%20004.jpg

Tässä vielä kuva rodosta. En väsy ihailemaan sitä. Sinikataja vasemmalla alakulmassa taitaa olla menetetty. Mikähän sitä vaivaa? Samalla kertaa ostettu kaveri porskuttaa vieressä. En tiedä pitäisikö ostaa uusi vai vaihtaa lajia.

Amppeli%20ja%20kukkia%20003.jpg

Lopuksi: Onnea meille, ukkokullalleni ja minulle. Huomenna meillä on 28-vuotishääpäivä. Kiitos näistä vuosista, rakas!

Amppeli%20ja%20kukkia%20016.jpg