Tämäkin päivä valahti harakoille. Touhusin vähäpätöisiä asioita odotellessani puhelinsoittoa. Tytär oli tulossa Mikkelistä hakukokeesta bussilla kotiin. Soiton saatuani piti minun lähteä häntä linja-autoasemalta hakemaan.

Hikoiltuamme illansuussa hetken puutarhakeinussa päätin istuttaa muutaman kasvin, jotka kököttivät kellarin portaissa parempia aikoja odottelemassa. Siinä oli freesioita, liljoja ja begonioita säälittävissä pikku turveruukuissaan. Niistä ei varmaan tule yhtään mitään koko kesänä. Tökkäsin ne kuitenkin kukkapenkkiin. Eihän sitä tiedä, millaisia ihmeitä voi tapahtua.

Ne eivät oikein innostuneet kasvamaan kevään mittaan kellarin pikkuikkunalla. Valoa oli todennäköisesti aivan liian vähän ja vettäkin tuli epäsäännöllisesti. Kyllä olen sitten huono taimenkasvattaja! Hävettää.

Sentään yksi laji ostamastani sipulilaatikosta on kasvanut reippaasti. En tiennyt mikä se on, mutta otin juuri selvää. Ihmekukka. Ne odottelevat vielä ruukuissa ja ovat jo puolimetrisiä ja isolehtisiä. Pitänee istuttaa ne tilavaan paikkaan. Niiden pitäisi kasvaa metrin korkuisiksi. Mielenkiintoista. En muista nähneeni sellaisia kenelläkään tutulla.

Kasteltuani istutukseni tein kierroksen pihamaalla. Nurmi on kasvanut kohisten ja kaipaa kipeästi ruohonleikkuria. Mies ei vaan taaskaan ole kotona sitä käynnistämässä. Minä osaan kyllä työntää sitä, mutta käyntiin en saa, vaikka kuinka kiskoisin. Ärsyttävä vempain.

Viime viikolla myrkyttämäni rikkaruohot eivät osoita minkäänlaisia kuolemisen merkkejä. Pitänee ostaa taas sitä tuhdimpaa myrkkyä. Round Upista ei ole mihinkään.

Rönsytiarella kaunistaa kukkapenkin reunaa. Nämä taimet olen ostanut jo toistakymmentä vuotta sitten. Ne vain jaksavat uusiutua vuosi vuodelta.

Kukkia%20007.jpg

Näin surkeaa kukintaa ei kevätvuohenjuurella ole ollut aiemmin. Pitänee jakaa se. Jakamisväli näyttää olevan ohjeen mukaan 3-4 vuotta. Tämä taitaa olla jo vanhempi.

Kukkia%20009.jpg

Olen saanut aikaan melko räikeän istutuksen, kun olen istutellut erivärisiä tulppaaninsipuleita syksyisin samaan paikkaan. Sulassa sovussa rehottavat violetit ja punakeltaiset tulppaanit kukkapenkin reunalla. Väri-iloa lisäävät vielä heleänsiniset helmihyasintit, jotka ovat komeampia kuin koskaan aiemmin.

Kukkia%20010.jpg

Jos jostakin olen iloinen, niin näistä rodon nupuista. Olemme siirtelyllä ja yli-innokkaalla hoidolla melkein tappaneet tämän rodoressukan eikä se viime vuonnakaan jaksanut tehdä kuin yhden kukan. Nyt kävin uteliaisuuksissani katsomassa, ovatko nämä kävyt todellakin nuppuja. Ovat ne! Toistakymmentä kukkaa näyttäisi olevan tulossa rääkättyyn kukkaparkaan.

Kukkia%20014.jpg

Lopputulemana pihakierroksestani voisin sanoa, että ei häävisti mene, mutta muutamia ilonaiheita löytyy. Kylmä kevät on viivästyttänyt kasveja ainakin viikolla-kahdella. Toivottavasti syksyllä saadaan jatkoaikaa vähintään saman verran.

Kesäkukkia pitäisi vielä hankkia ja saada isäntä rakentamaan daalioille hyllyntapainen pihalla lojuvasta kuormalavasta. Ja leikata se hemmetin nurmikko. Ja paljon, paljon muuta.

Tulisipa suotuisa kesä.