Tämän päivän taiteellisesta annista vastaa viisivuotias Riku-poika, jonka kanssa väsäsimme äidille lahjaksi taulun.

Taidetta%20004.jpg

Riku käytti teokseensa oikeaa canvasta, akryylivärejä ja mainoslehdestä naksuteltuja perhosia. Mielestäni työ on oikein onnistunut. Äkkiseltään katsottuna se ei häviä yhtään nykytaiteelle, jota aikuiset kehtaavat ripustaa museoihinsa. Erityisesti tuo alarivissä komeileva "hampurilaiskiitäjä" saa veden kielelleni.

Itse olen pyykinpesun lomassa hoitanut pari päivää näitä armaita lapsenlapsiani, koska heidän "lomaileva" isänsä raataa parhaillaan purkaen perheen pesuhuonetta ja äiti on töissä. Niinpä käsityöt ovat taas olleet paitsiossa... (Pitäisiköhän tämän blogin aihetta vaihtaa? Esimerkiksi kategoriaan "Kootut selitykset".)

No, ehkä saan vielä jäädä norkoilemaan käsityöihmisten leirin reunamille, jos esittelen nämä pari kehittelemääni kukkasta, jotka virkkasin Pikkukakkosen aikana. Minusta ne muistuttavat sen verran unikkoa, että voin niitä sillä nimellä kutsua. Ajattelin virkata niin monta kuin jämälankakeristä irtoaa ja koristella etuoveen risukranssin.

Taidetta%20005.jpg

Jos sattuisi käymään niin hyvä tuuri, että etupihalle istutetut tulppaaninsipulit todella kukkisivat, niiden värimaailma sopisi kranssiin mainiosti. Vielä on aikaa virkkailla, tulppaaneissa näkyy vasta pari kylmissään tutisevaa nuppua.