Nyt on painettu töitä ihan sikana, kuten nuorisolla on tapana sanoa.

Eilisiltana olimme niin täynnä tarmoa, että jotenkin tuli siivottua koko autotalli. En ole ikinä nähnyt sitä niin siistinä. Isäntä ei kuulemma voi nyt tehdä siellä mitään, ettei se sotkeennu...

Siivoustyön lomassa maalasin ulko-ovemme sisäkahvan, joka on aina ärsyttänyt minua. Se kun on messinginvärinen ja kaikki muut metalliosat talossamme ovat krominvärisiä. Mistähän alennusmyynnistä tuokin kahva on saatu? No, se on kuitenkin niin hankalan mallinen, että uutta ei löydy rautakaupasta. Ovemme on todella paksu ja vaatii normaalia pidemmän "pötkylän" kahvaan. (En tiedä, miksi tuota oven sisään tungettavaa tankoa kutsutaan.)

Tässä on törkeän näköinen kahva ennen maalausta:

Kahva%20001.jpg

Seuraavaksi maalasin oven sisäpuolen kuultomaalilla. Kyllä oli syytäkin, vai mitä?

Kahva%20003.jpg

Tänään vielä vahasin pinnan ja isäntä asetteli kahvan takaisin:

Kahva%20006.jpg

Eipä hävetä enää niin paljon.

Kun siinä ei vielä ollut eilisillalle tarpeeksi touhua, siivosimme myös kellarin. Kaikki sotkut ompelutöistä ja muista touhuista on nyt korjattu oikeille paikoilleen. Kello kahden maissa yöllä älysimme sentään lopettaa.

Tänä aamuna herätessä oli koko ruoto hellänä, mutta niin vain piti jatkaa siivousurakkaa. Tyttären kiva kaveri saapui puolenpäivän jälkeen ja naiset alkoivat yhdessä pestä ikkunoitamme. He jynssäsivät kaikki kuusi pintaa kolminkertaisista ikkunoistamme mutisematta ja vetelehtimättä. Ihan kuin olisin vaistonnut jopa innostusta. Olen todella kiitollinen Julialle, että hän saapui meitä auttamaan. Yksinäni en olisi saanut ikinä urakkaa tehtyä (en pääse jakkaralle kovinkaan helposti), eikä se olisi ollut ihan helppo homma tyttärellenikään yksikseen.

Minä silitin pestyihin ikkunoihin kesäverhot ja isäntä auttoi tyttöjä ikkunoiden availussa ja sulkemisessa ja toimi muutenkin juoksupoikana.

Illalla tuli vielä vanhempi tytär lapsineen siivoamaan. Lapset huumattiin Muumi-ohjelmilla ja äiti tarttui imuriin. Kyllä on ihanaa, kun saan tarvitessani apua. Enää ei tunnu niin mahdottomalta tämä juhlista selviäminen.

Kiitos!