En ole koskaan saanut opetusta teknisissä töissä, vai miksikä niitä "poikien käsitöitä" oikein nykyisin sanotaankaan. Niinpä minulla on melko lailla peukalo keskellä kämmentä. Maalaushommat sujuvat jotenkuten, jos joku muu taistelee maalipurkin auki ja kantaa siveltimen käteen...

No, olin vielä päivän maalausurakan jälkeen niin täynnä tarmoa, että patistin mieheni siivoamaan ikisotkuista autotalliaan ja läksin kaveriksi hiomaan yhden vanhan kynnyksen. Olen hionut niitä aiemmin jo kaksi ja toinen on jo palautettu paikoilleen, mutta vävypojan taloon menossa oleva kynnys odottaa vielä kuskia.

Nyt ajattelin käydä sen kaikkein kamalimman kynnyksen kimppuun, kun oli jo vähän kokemusta. Arvatkaapa alla olevasta kuvasta, kumpi on menossa vävylle ja kumpi on meikäläisen huushollista! Juu-u. Etualan karmea, yli 30 vuotta palvellut kynnys on jäänyt muhimaan takaovellemme, vaikka koko kämppä on 12 omistusvuotemme aikana muuten korjattu, osin jopa kahteen kertaan. Tämä kynnys se on aina onnistunut välttelemään maalipensseliä ja muitakin vehkeitä.

Kynnyksi%C3%A4%20002.jpg

No, nyt kun isäntä lopulta irrotti sen, pääsin käsittelemään sitä kunnolla. Purin viimeisetkin energianhiukkaset jynssätessäni mustaa maalia ja likaa irti. Tällainen siitä tuli:

Kynnyksi%C3%A4%20004.jpg

Kun olin kertaalleen sen vahannut Liberonin antiikkivahalla, ei olekaan enää niin helppo erottaa, kumpi on vävyn ja kumpi anopin. Vävyn kynnys on nyt käsitelty kahteen kertaan, mutta ei se näköjään kovasti tummunut. Antiikkitammi on tuon sävyistä ja sillä siisti.

Kynnyksi%C3%A4%20006.jpg

Huomenna varmaan vahaan omankin kynnykseni toiseen kertaan, minkä jälkeen sen voi kiinnittää takaisin. Ei se uusi ole, mutta käyttökelpoinen, sileä ja huomattavasti kauniimpi, kuin tunti sitten.

Haluan vielä vähän mainostaa Liberonin tuotteita. Olen käyttänyt niitä vuosien mittaan aina, kun olen tarvinnut tavallisesta maalipinnasta poikkeavaa käsittelyä. Enpä ole vielä kertaakaan pettynyt. Ne ovat helppokäyttöisiä, tehokkaita, laadukkaita ja riittoisia. Tuokin vahapurkki riittänee vielä etuovemme vahaukseen, vaikka sillä on vahattu yksi tammituoli, yksi pyöreä pöytä, kolme kynnystä ja mahdollisesti vielä jotain muuta, minkä olen jo unohtanut.

Suosittelen.