... vai miten se nyt olikaan. Pikkuisen tuli vapaasti mukailtua vanhaa sanontaa.

Sellainen tunne tässä on, että en ehdi aina omaan elämääni mukaan. Kaikenlaista pitäisi saada aikaan, mutta minä vain pyörin ympyrää eikä mikään asia etene. Etenkään käsityöt eivät tunnu sujuvan millään.

Kaverini synttärilahjaksi saama ompelulahjakortti on vieläkin lunastamatta; mekko on alkutekijöissään, vaikka viikko humpsahti taas jonnekin. Mitään muutakaan käsityötä en ole tehnyt, jos ei oteta huomioon tänään väsättyä risukranssia. En voi vielä julkaista siitä kuvaa, kun koristeet puuttuvat, mutta laitan tilalle pari kuvaa ihanasta ympäristöstä, jossa saimme niitä askarrella. (Raahasin kyläyhdistyksen tapahtumaan tyttäreni kavereineen.)

Taarasti%20004.jpg

Näkymä paikallisen taidekeskuksen pihasta. Kyllä kelpaa viettää kevätpäivää.

Taarasti%20009.jpg

Kaksi iloista nuorta neitiä. Kumpikin oli ylpeä aikaansaannoksestaan. Risukranssin tekeminen ei ollut ihan helppoa vasta-alkajalle, joten aihetta ylpeyteen onkin. Toinen oli todella tyytyväinen siihen, että ensimmäisen kerran voi antaa äidilleen itse tekemänsä lahjan.

Kylällämme on yritetty varjella muutamaa harvinaista kangasvuokkoa ja olikin suuri pettymys, kun en eräänä keväänä niitä nähnyt. Pelkäsimme, että lähelle rakennetut rivitalot olivat vahingossa lopsahtaneet vuokkojen päälle. Eilen huomasin erään naisen pyllistelevän kanervikossa ja päättelin, että ainoa syy kyseiseen toimintaan on kangasvuokkojen löytäminen. Tänään astelimme paikalle toiveikkaina ja kas, oikea rypäs karvaisia kaunottaria tuli heti vastaan. Lähietäisyydeltä löysimme vielä viitisen kukkapuskaa lisää, pienempiä kylläkin.

Kullannuppumme ovat pelastuneet. Ehkäpä etsin aiemmin kukkia väärään aikaan tai väärästä paikasta, kun ne olivat tyystin kadoksissa.

Taarasti%20025.jpg

Tässä vielä poseeraus lähietäisyydeltä. Kyllä ne ovat ihania!

Taarasti%20045.jpg

On onni, että ne ovat vain muutamien salaisuutena. Jos niiden esiintymispaikka olisi kylän huligaanien tiedossa, olisi varmaa, että niistä tehtäisiin selvää. Pidetään siis edelleen paikka "salassa".