Vaikka tänään on ollut ihana päivä, tämä menninkäinen on kököttänyt kellarissa ompelemassa. Syynä luonnollisesti se, että ylppärit painavat päälle ja on vielä paljon tehtävää - myös ommeltavaa. Ajattelin surauttaa vielä jossain välissä itsellenikin mekon, mikä on suuri ihme, mutta saa nähdä toteutuuko suunnitelma. Ensi viikolla voi olla ihan eri tunnelma. En pidä itselleni ompelemisesta, koska en ole sinut helmenmuotoisen vartaloni kanssa.

Tytär kuitenkin odottaa ilolla kirkkaansinistä silkkileninkiään, johon Mummi varta vasten halusi kuskata kankaan Kiinasta. Hän osti viisi metriä jäykkää satiinia, mutta koska kankaan leveys oli ehkä noin 80 senttiä, ei siitä kovin suurta leninkiä saa. Silti piti tehdä leveät helmat, siitä neiti oli tiukkana. Niinpä löysin tällaisen melko erikoisen mallin: Siinä on kappaleiden väliin ommeltu kuusi kiilaa. Se näyttää tuon liian pienen nuken päällä vähän hassulta, mutta tyttären yllä on ihan kivan näköinen. Helma on täysikelloakin leveämpi, pitäisi riittää.

Allun%20mekko%20007.jpg

Mekon vuori on kesken ja se on huonosti silitetty tässä vaiheessa, suokaa se minulle anteeksi. Olin vain niin innoissani, kun voin esitellä edes jotakin valmista, tai siis puolivalmista.

Vaan nyt minä lähden ulos nauttimaan ilta-auringosta. Se onkin terveellisempää tällaiselle punapigmenttiselle kalpeanaamalle. En halua ihan ensimmäisenä aurinkoisena päivänä palaa kumminkaan.

Tytär suorittaa parhaillaan keinussa äidin antamaa tehtävää: hankkii hivenen väriä talven valkaisemaan nahkaansa. Ei näytä olevan kovin vastenmielinen homma.

Allun%20mekko%20009.jpg

Ihanaa viikonloppua!