Mikäli ei anna työttömyyden ja sairauden täysin masentaa, löytyy elämästä myös paljon hyvää. Kun ei ole liikaa rahaa kaiken maailman turhuuksiin ja vouhotukseen, huomaa paremmin pieniä mukavia asioita jokapäiväisessä arjessa.

Tänä aamuna oli todella ihanaa herätä, kun aurinko paistoi oikein kunnolla. En saanut enää kuuden jälkeen nukutuksi, joten nyt on jo ensimmäinen valkopyykkikoneellinen narulla. Minusta on ihanaa ripustaa pyykkejä ulos. (Sisätiloissa se enempikin ärsyttää.) Lintujen riemukas viserrys säesti vielä työtäni. Mikä  voisi olla ihanampaa?

Kev%C3%A4taamu%20001.jpg

Saatuani pyykit narulle tein pienen kierroksen takapihalla. Tällä viikolla se on ollut aamuisin lumen peitossa, mutta viime yönä ei ollutkaan enää satanut. Niinpä pääsin katsomaan, kuinka kasvit yrittävät sinnitellä uuden kesän alkuun.

Kev%C3%A4taamu%20003.jpg

Kertaalleen kuolemankielissä käynyt rodo on saanut muutamia alkuja (nuppuja?) aikaiseksi. En vain erota, tuleeko niistä kukkia vai lisää lehtiä. Mikä siinä onkin, että naapurin laiskan ukon pihassa samanikäinen rodo puskee kukkia ja meidän liiankin huolella hoidettu ja asianmukaisesti lannoitettu puskamme saa aikaan ehkä yhden vaatimattoman kukkasen?

Kev%C3%A4taamu%20004.jpg

Kevätvuohenjuuresta tulee mummoni mieleen. Hän toi minulle nimipäivänä aina kimpun keltaisia kukkia.

Kev%C3%A4taamu%20008.jpg

Viikko sitten hankitut orvokit ovat voimissaan, vaikka tökkäsimme ne hätäisesti kaikkine istutusruukkuineen parvekelaatikkoon lumisateeseen. Mitäs pienistä, sanovat orvokit ja loistavat kilpaa auringon kanssa.

Kev%C3%A4taamu%20010.jpg

Yhtä upeasti hehkuvat amppelit, vaikka hallasta on nautiskeltu koko viikko. Kenties tämä tästä vielä lämpenee. Ilmeisesti parhaat helteet ovat vapun aikaan Laatokan tienoilla, joten ehkä pieniä lämpimän henkäisyjä riittää tänne meillekin Kaakkois-Suomeen. Toivossa on hyvä elää.

Se hyvä puoli on vanhenemisessa, ettei ollenkaan harmita, jos vappuna ei pääse kesämekossa juhlimaan. Keski-ikäinen joutaa jo odottelemaan parempia kelejä, vetää villasukat jalkaan ja nauttii vappumaljat takan ääressä.

Niin se vaan on; parhaat asiat elämässä ovat ehkä ilmaisia. Auringonvalo, raikas tuuli, linnunlaulu, lasten nauru, musiikki, luonnon tuoksu, joka vaihtelee vuodenajan mukaan... lista jatkuu loputtomiin, kun vain pitää aistinsa avoimina.

Ihan Mahtavaa Vappua joka iikalle! Pidetäänpä kerrankin hauskaa ja juhlistetaan hyviä asioita elämässä!

Ei muistella elämän kurjuutta tänä viikonloppuna, ehtiihän sen taas aloittaa vapun jälkeen.