Mikä siinä on, että inspiraatio ei voi pysyä tasaisena? Välillä pää pursuaa käsityö- ja muita ideoita niin, etten saa unta ja syöminenkin unohtuu. Välillä taas irronneen napin ompelu on mahdoton tehtävä. Jälkimmäinen vaihe on kestänyt minulla jo pari viikkoa. 

Onhan minulla hyviä tekosyitä. Ensin käytin monta päivää huushollin siivoukseen, verhojen vaihtoon ja sen sellaiseen kevättouhuun. Sen lisäksi tein ihmeen: silitin kaikki mahdolliset tekstiilit, jotka ovat muhineet jo kuukausia sitä odottamassa. Myös lapsenlapset olivat pätkittäin hoidossa viime viikolla. Sen jälkeen kun he lähtivät ei kone kuitenkaan käynnistynyt. Ei vaan huvittanut tehdä mitään.

Osasyy saamattomuuteen on, että koko perheemme sai jonkilaisen vaisun version Siirin flunssasta. Joka nurkalla yskitään ja pärskitään, päät ja kurkut ovat kipeinä ja kaikkia palelee. Ei onneksi sen kummempaa. Itse voin tänään jo paremmin, mutta mies jaksaa vielä köhiä. Miesflunssahan on tunnetusti kovempaa lajia kuin naisten...

No, päästäkseni taas kiinni karanneeseen inspikseeni lähdin kellariin pyörimään ympyrää. Kiertelin kaapeilla ja tilkkulaatikoilla, katselin vanhoja käsityölehtiä ja uusia kirjoja, korjasin rikkinäisiä vaatteita ja yritin kaikin keinoin keksiä, mitä voisin ommella.

Loppujen lopuksi poimin pari tilkkua ja tein niistä jo tutuksi käyneellä mallilla pari lasten pipoa. Jos lapsenlapsilla ei ole niille käyttöä, löydän varmaan jostain tarvitsevia pikku päitä.

Kierr%C3%A4tyst%C3%A4%20003.jpg

Seuraavaksi muistin, että sisareni pyysi tuunaamaan miehensä käyttämättömistä t-paidoista lapsilleen jotain. Ompelin sinisestä paidasta pienemmän version siten, että säilytin olkasaumat ja kaula-aukon ennallaan. Nyt se sopinee ekaluokkalaiselle Eevi-tytölle.

Lopuksi otin käsittelyyn oman vanhan puseroni. Se jäi liian lyhyeksi, kun muoti muuttui ja paidat pitenivät (onneksi). Pikkutytön tunikaan se oli kuitenkin riittävän pitkä. En halua pukea lapsia pelkästään mustaan, joten koristelin vaatteen viininpunaisella trikoolla. Pikkuisen vihreääkin pilkistää ruusunlehdissä. Ehkä tällekin luomukselle käyttäjä löytyy.

Kierr%C3%A4tyst%C3%A4%20007.jpg

 Tästä on huomenna hyvä jatkaa. Toivottavasti löytyy vähitellen uusia ideoita.