Pitkästä aikaa pääsin tänään hetkiseksi ompelemaan. Jatkoin siitä, mihin viimeksi jäin. Leikkasin reippaasti tilkuista peruspaidan kaavalla musta-harmaan puseron. Kaikki kuviot olivat valmiiksi samassa kankaassa, joten ei tarvinnut edes miettiä, mitä kuoseja liittäisin yhteen.

Kyllä tälläkin paidalla voi rellestää, vaikka tyttö onkin. Näyttävät nämä "ankeat" sävyt olevan aika muodikkaita pikkuistenkin päällä.

Paitoja%20003.jpg

Samalla harmaalla linjalla jatkettiin. Käytin myös samaa kaavaa. Levitin ja pidensin vain helmaa. Näin syntyi punakuvioinen leoparditunika.

Paitoja%20006.jpg

Minun mieleeni ovat enemmän söpöt kukkakuviot ja hempeät värit, kuten tässä kesäpuserossa. Samaa kaavaa on käytetty tähänkin paitaan. Hihoja on vain vähän lyhennetty.

Sininen tilkku on niin vanha, etten edes muista, mitä kankaasta on alun perin ommeltu. Hämärästi muistelen, että olisin tehnyt puseron Siirin äidille yli 20 vuotta sitten...

Paitoja%20002.jpg

Aamupäivä meni silittäessä perheen vaatteita. Huolimatta monen tunnin työstä silitettävien pinot eivät tunnu pienenevän. Sehän vain kertoo siitä, että INHOAN silittämistä ja kasat pääsevät kasvamaan äärettömän suuriksi. Pitänee mennä jatkamaan vielä iltatöinä samaa hommaa. Kohta tulevat kyllä Siiri ja Riku kahden yön kyläreissulle, joten voi olla, etten ehdi pahemmin silittelemään. Siiri on aika kova menijä, vaikka onkin tällä hetkellä kuumeessa.

Minun almanakkani mukaan eilen oli viimeinen talvipäivä, joten voin iloisin mielin toivottaa kaikille aurinkoista alkukevättä!