Riku-muru täyttää huomenna 5 vuotta. Synttärien kunniaksi ompelin hänelle fleecehupparin, jonka rinnassa komeilee viitonen.

Ompelin hänelle pari vuotta sitten t-paidan, johon oli applikoitu luonnollisesti kolmonen. Se on kuulemma hänen lempipaitansa. Valitettavasti kolmevuotiaana se oli aivan liian suuri, vaikka tein sen hänen normaalin senttikokonsa kaavoilla. Suuren Käsityölehden kaavat tuppaavat olemaan TODELLA suuria verrattuina kaupan vaatteisiin. Pelkäänpä siis, että tätä viitoshupparia voidaan käyttää vasta ekaluokalla...

Sen verran kookas se on, ettei tahtonut kuvaan sopia... tässä se, mitä sain mahtumaan.

Huppari%20002.jpg

Fleeceä on mukava ommella ja tuon hupparin tekemiseen ei mennyt tuntiakaan, jos tähteä ei oteta lukuun. Ompelin sen jo eilen kiinni etukappaleeseen ja siihen tuhraantui hieman ylimääräistä aikaa. Ompelukoneeni nimittäin söi ensimmäisen tähden kaikkine viitosineen, vaikka olin silittänyt siihen liimaharsoakin jäykistääkseni sen. Siksakkasin viitosta pienenpienellä siksakilla tähteen, jonka takana oli vielä paperikin kiinni ja silti masiina hotkaisi tekeleen sisuksiinsa niin tiukasti, että piti purkaa koko puolakotelo ennen kuin sain ompeluksen irti. No, reikäinenhän se sitten oli, joten ei auttanut muu kuin tehdä uusi. Pidensin pikkuisen siksakkia ja sitten onnistui.

Toivottavasti lempipoikani pitää hupparistaan. Itse pidän erityisesti hiippahupusta, se on mielestäni ihanan mallinen.

Mukavaa Viikonloppua!