Tänään en ennättänyt tehdä minkäänlaisia kotihommia, koska osallistuin kotikyläni yhdistysten toimintaan. Ensin istuin muutaman tunnin kokouksessa, sitten kävin kotona kääntymässä ja menin illaksi takaisin toiseen palaveriin.

Kyläyhdistyksemme aikoo yhdessä taideyhdistyksen kanssa järjestää maanlaajuisesti merkittävän kesätaidenäyttelyn oheistapahtumineen. Sinne tulee kansainvälisiä taiteilijoita mukaan. Olin jossain vaiheessa ilmoittanut halukkuudestani talkoohommiin, joten tässä sitä nyt ollaan, korvia myöten mukana tilaisuuden tiedottamis- ja markkinointitehtävissä. Lisäksi tulee varmaan paljon tekemistä erilaisissa muissa hommissa, siivoustöistä kahvilamyyntiin. Kaikki ilman palkkaa, yhteisön kehittämisen nimissä.

Toivottavasti TE-keskus ei rankaise minua tästä avuliaisuudesta. Olen lukenut, että joku ressukka menetti työttömyyspäivärahansa, kun kaatoi ilmaiseksi kahvia jossakin avajaisissa. Työtön ei muka saisi tehdä ilmaiseksi työtä, josta muille voitaisiin maksaa palkkaa... Se oli ollut TE-keskuksen tulkinta.

Vaan eikös hallitus halua pakko-osallistaa meitä veteliä työttömiä yleishyödyllisiin hommiin? Jotain sellaisia suunnitelmia olen nähnyt. Ei tässä enää tiedä, mitä uskaltaa tehdä. Ajattelin nyt kuitenkin yrittää. En kyllä tunnusta tehneeni mitään hyödyllistä, jos rupeavat utelemaan.