Nyt saan taas irrotella "ateljeessani", kun penkkaripuku on valmis. Leikittyäni ja askarreltuani pari päivää teki mieli taas ommella. En kuitenkaan päässyt minkään järkevän, uuden ompeluksen kimppuun vaan aloin tonkia loputtomia tilkkulaatikoitani.

Olin sen verran laiskalla päällä, etten halunnut vaihtaa saumuriin lankoja (minuutin homma, jos ei tule jotain häikkää), joten valitsin valkoiset trikootilkut. Tässähän näitä:

Tilkkuhommia%20002.jpg

Nämä ovat niitä pienimpiä tilkkuja. Jämäkankaat ovat vielä erikseen... Mitä tällaisista muka voi vielä saada aikaan?

Tilkkuhommia%20011.jpg

No, esimerkiksi miesten bokserit. Todennäköisesti nämä ovat ihan ok, paitsi että kuminauha tuntuu melko löpsöltä. Se on tarkoitettu kai naisten keveisiin pikkupöksyihin. Ei parempaakaan löytynyt tähän hätään. Pitänee laittaa uusi kuminauha, jos tuppaa isännältä housut tippumaan liian herkästi...

Tilkkuhommia%20005.jpg

Syntyy niistä myös näitä nätimpiä naisten pöksyjä. Parit ehdin ommella ennen kauppareissua.

Tilkkuhommia%20009.jpg

Näissä pöksyissä riittää pitsiä, kiiltoa ja hopean kimallusta. Ei uskoisi ensinäkemältä, että ovat peräisin tilkkulaatikon pohjalta.

Harmi, intoa olisi piisannut, mutta muutkin hommat pitää hoitaa. Niinpä poistun taas viikonlopuksi ompelimostani. Toivottavasti inspis kestää ensi viikkoon. Tällä hetkellä se on niin raju, että yöunet tahtovat mennä suunnitellessa uusia juttuja.

Tässä vielä loppuun nopea stailaus: Tyttäreni olkihattu noin 25 vuoden takaa. Ajattelin tarjota sitä tyttärentyttärelle, Siirille, mikäli se vielä sopii. Hatun nauha vaan oli melko säälittävän näköinen.

Askartelukaapin%20inventaario%20010.jpg

Nips naps. Nauha pois, tylliä tilalle. A vot! Passaa hienostella äidin vanhassa olkihatussa ja mekossa ensi kesänä.

Tilkkuhommia%20012.jpg

Aurinkoista viikonloppua kaikille, jos ei ulkona, niin sisällä!