Viikko meni sairastellessa, samoin viime yö. Kuitenkin aamulla olin niin täynnä virtaa, että ryhdyin siivoamaan kaaoksen valtaan joutunutta huushollia. Siinä menikin sitten koko päivä. Toinen tulee vielä menemään. Aloin nimittäin vaihtaa mattoja, koriste-esineitä, tyynynpäällisiä ja verhoja. Joulu ja samalla talvikin on ohi tässä talossa.

Verhot vaan jäivät toiseen päivään. Loppui aika sekä virta käpälistä. Nyt olen sentään poistanut vanhat verhot, valinnut uudet laatikoista ja pessyt ikkunat sisäpuolelta. Enää on jäljellä silitys ja ripustaminen. Se viekin sitten monta tuntia.

Katselin uusia sisustustrendejä netistä ja huomasin, etten pidä mistään uudesta... eipä yllätä. Tuntuu, että nykyisin ei keksitä enää mitään ihanaa. Niinpä valitsin mieleiseni asiat: Puuteriset värit; beigen, terran, roosan, pehmeän vihreän, keltaisen ja sinisen. Niitä kaivelin vanhoista laatikoista ja kas, olemme lähes trendien huipulla. (Emme todellakaan ole, mutta viis veisaan siitä.)

Lisäksi tarvitaan luonnollisia, orgaanisia esineitä ja muotoja, kiviä, oksia jne. No, niitä minulla on ollut esillä jo kauan, joten pölyjen peseminen vanhoista koristeista näyttää riittävän. Sen verran muutin asioita, että koriste-esineistä osa vaihtoi paikkaa ja iso osa lähti piiloon. Jotenkin tarvitsen nyt ympärilleni tilaa ja ilmaa. Pöytäliinatkin karsin minimiin. Verhoista en sentään luovu. Tuntuu, että kämppä olisi alasti, jos niitä ei voisi käyttää.

Tyttärestä oli iso apu päivän askareissa ja illan kruunasi se, että hän laittoi meille ruoan, kun siivosimme viimeisiä nurkkia kotiin palanneen mieheni kanssa. Oli ihanaa istua valmiiseen pöytään. Ihan kuin tyttö olisi nauttinut töistään, kun niin laulatti keitellessä. Kyllähän se aina ylppäreihin pänttäämisen voittaa, tiedän kokemuksesta. Silloin, kun pitäisi opiskella, jopa silittäminen kiinnostaa enemmän ja se on sentään minusta ihan kamalaa hommaa.

Nyt lähdemme hyvin ansaittuun saunaan ja alamme rentoutua viikonlopun kunniaksi. Verhot ehtivät paikalleen sitten joskus.

Mukavaa Viikonloppua!