Näköjään tämä Vuodatus-blogipohja taas korjaantui, joten minun ei tarvitse lakkoilla enää. Kirjoitanpa sitten penkkaripuvun ompelusta, joka alkaa onneksi olla loppusuoralla. On syytäkin, sillä penkkarit ovat viikon päästä.

Tyttären %21cid_e9047009-d77d-4dc6-973b-c8ba3b967luokka päätti, että teemana ovat elokuvat ja tv-sarjat. Meidän animehullu neitimme päätti ottaa hahmonsa japanilaisesta piirrossarjasta. Hänen nimensä on Kagura Mikazuchi. Muodot ovat tällä velhosoturilla kohdallaan, mutta onneksi meidän tyttömme ei ole yhtä kurvikas. Siinä tapauksessa olisi mennyt kyllä ompelukone solmuun.

 

%21cid_337a9acb-e777-48ed-94d4-a652ad1fb

Päätimme, että tytär pukee vekkihameen alle tavalliset mustat pillihousut, jotta olo kuorma-auton lavalla ei muodostu turhan vilpoisaksi. Niinpä tehtäväkseni jäi vekkihameen, paitapuseron, jakun, solmion ja pannan valmistaminen. Kolme ensimmäistä vaatekappaletta on nyt valmiina ja solmiokin on leikattu.

Kuten minulle on tyypillistä, tämäkään homma ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Päätin käyttää kaapista löytyviä kankaita mahdollisimman paljon, joten jakku piti tehdä kummallisesta pinnoitetusta kankaasta, joka värjäsi ommellessa langan harmaaksi ja johon jäi joka ikinen neulanjälki pysyvästi näkyviin. Mihinkähän vaatteeseen sellainenkin kangas on alun perin tarkoitettu?

No, menin sitten hätäilemään ja aloitin jakun ompelun vasemmanpuoleisen kuvan perusteella. Vasta myöhemmin sain käsiini tarkemman piirroksen ja huomasin, että kultaiset nuolikuviot sojottavat tyttären takissa väärään suuntaan. Purkaminen ei tullut kuuloonkaan, koska siitä olisi jäänyt jäljet. Niinpä nuolet saivat jäädä niille paikoilleen, joihin alun perin sattuivat lopsahtamaan.

Penkkaripuku%20007.jpg

Olkapäiden nuolikuviot onnistuivat sentään kohtuullisesti. Kaulusten kulmat koristelin itse keksityllä kuviolla, koska en halunnut turata enää yhtään enempää liukkaan satiinin kanssa.

Penkkaripuku%20005.jpg

Hame ja pusero onnistuivat ihan kohtuullisesti ja puseroa voi jopa käyttää normaalivaatetuksessa. Jakku on sen sijaan kuulemma sopivampi Elvikselle tai Freddie Mercurylle, joten se jäänee yhden päivän iloksi.

Penkkaripuku%20002.jpg

Yksi ongelma meillä vielä on: mistä saataisiin miekka? Tytär ei suostu lainaamaan nelivuotiaan Rikun Darth Vader-miekkaa... miksiköhän?

Kyllähän tässä sai taas vähän venyä oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta olen ylpeä siitä, että olen jälleen kerran tehnyt itse tyttären tärkeän päivän puvun. Seuraava onkin toivottavasti ylioppilasjuhlapuku. Sen ei onneksi tarvitse olla yhtä mielikuvituksellinen.