Pahoittelen, että teillä lukijoilla ei varmastikaan ole yhtä hauskaa lukiessanne tekeleistäni kuin minulla on niitä ommellessani. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo aina, kun keksin jonkin uuden vaatekappaleen kelvottomista räsyistä. Nytkin on jo seuraavat pikku kappaleet leikattu pöydälle odottamaan, mutta piti tulla välillä tankkaamaan, ettei ala huipata. Esittelen tässä samalla viimeisimmät hömpöttelyt.

Tässä viimeinen paita, joka irtosi vihreistä tilkuista. Pöllötilkut olivat jo sen verran pieniä, etten saanut enää takakaarroketta kokonaisena. Niinpä ompelin siihen tuollaisen koristekaitaleen keskelle. Nyt on ainakin kolmenlaista vihreää samassa paidassa, mutta onhan luonnossakin sävyjä vaikka kuinka monta vierekkäin.

Lastenvaatteita%20002.jpg

Miehelläni oli muinoin hyvälaatuinen paita, jossa luki teksti: "SUOMALAINEN MIES on kuin vanha mopo. Jos ja kun sen saa käyntiin, sitä ei pysäytä mikään!" Paidan trikoo oli mennyt kuitenkin sen verran haperoksi vuosien mittaan, että sain siitä irti niukin naukin tuon mopon ja hihat. Loppu jouti roskikseen. Pikkuisen epäilyttää, että kangas hajoaa atomeiksi ensimmäisessä pyykissä, mutta onpahan sitä sitten ainakin kerran käytetty. Siniraitainen trikoo on käyttämättömästä tilkusta peräisin. Paita näyttää mielestäni todella raikkaalta. Osaan jo kuvitella, kuinka hauska näky Riku on  mopopaidassa.

Lastenvaatteita%20010.jpg

Kun taas pääsin vanhojen rytkyjen makuun, löysin tyttäreni rakkaan yöpaidan. Rintamuksen Ihaa-painatus oli jo rapissut rikki, mutta trikoo oli paidan keskivaiheilla ehjää ja nypytöntä. Saumat olivat aivan hajalla. Eipä ihme, tyttö taisi käyttää sitä koko peruskoulun ajan. Ensin mekko yletti nilkkoihin, lopulta vain pakarat peittyivät, mutta väljyyttä riitti. Niinpä neiti raaski luopua lemppariyöpuvustaan vasta, kun en enää suostunut paikkailemaan kainaloita.

Nyt se palvelee vielä Siirin yöhaalarina. Se ei kylläkään taida enää yläasteella mahtua...

Lastenvaatteita%20006.jpg

No niin, banaani syöty, jatkamaan harjoituksia!