Kuten aiemmin kerroin, minulla on kova hinku keksiä muuta ompelemista kuin tyttären penkkaripuku. Koen se alitajuisesti jotenkin niin ikimuistoiseksi asuksi, että kynnys aloittamiseen on korkea. Sama meno jatkuu edelleen, vaikka olen saanut sentään yhden vaatekappaleen kolmesta ommeltua. Tein alkuviikosta asuun kuuluvan valkoisen vekkiminihameen valmiiksi. Nyt ovat käynnissä "välityöt" eli ihan mitä tahansa muuta ommeltavaa, kuin tuo tärkeä puku.

Aloinpa siis penkoa laatikkoa, jossa muhivat vanhat vaatteet. Sellaiset, joita en ole raaskinut heittää pois aikeenani ommella niistä joskus jotain uutta. Ensimmäisenä silmiini pomppasi ihastuttava Marimekon mansikkakankaasta ommeltu hellemekko, jonka valmistin aikanaan suunnilleen kymmenvuotiaalle tyttärelleni. Se yllään hän sai aina ihastuneita kommentteja kaupungilla. Mekko oli väljä ja sopisi hänelle vieläkin, mutta kun ei kelpaa, niin ei. Itse en luopuisi ikinä niin näyttävästä vaatteesta, jos se vain päälleni kävisi. A-linjaisessa, laajassa mekossa minä näyttäisin siltä, kuin pääni olisi työnnetty armeijan teltan huipusta läpi.

Leninkiin on uponnut niin paljon kangasta, että siitä syntyy helposti parikin pikkutytön mekkoa. Ensimmäisen sain valmiiksi eilen.

Mansikkamekko%20003.jpg

Malli on vanha perinteinen ja koristelukin niukkaa, mutta eihän tuo kuosi kestä mitään hörhellyksiä. Pidän tästä mekosta ainakin itse. Saa nähdä, mitä Siiri tuumaa. Ja ennen kaikkea Siirin äiti. Jos ei hänelle kelpaa, on onneksi vielä Hope ry. Sinne voin työntää kaikki luovuuteni hedelmät.

Kun pääsin vauhtiin tuunailussa, päätin käydä isomman haasteen kimppuun.

Tässä ovat - uskokaa tai älkää - minun housuhameeni ja postimyynnistä lahjuksena saatu silkkihuivi. En kehtaa oikein edes muistella aikoja, kun olen käyttänyt noin läpinäkyviä vaatteita. On siinä ollut lyylillä tyyliä. Nykyisinhän sitä voi kulkea näköjään vaikka ilman paitaa, mutta 90-luvulla! Hyi minua! Oli minulla takapuolta peittämässä ylipitkä kirkkaankeltainen jakku, joten alushousut eivät sentään ihan kaikille näkyneet, mutta silti. Olen käynyt noilla jopa häissä. Yök.

Mansikkamekko%20006.jpg

No, päätin käydä härkää sarvista ja tehdä pikkutytön mekon näistäkin aineksista. Katsotaan, mitä saan aikaan. Mekko on itse asiassa jo puolivalmis, joten saan sen ehkä tänään teille esiteltyä. Lapsenlapseni tulevat illalla yökylään, joten minulla alkaa olla kiire. Siispä kirjoittelemisiin!