Kun en itse saa mitään aikaiseksi, voin aina rehvastella ukkoni tekemisillä. Koska hän on raksa-alalla töissä, hän törmää siellä täällä käytöstä poistettuun tavaraan. Niin kävi nytkin. Hän sai viidelläkympillä hankittua käyttökelpoisen ulko-oven. Innoissaan hän suunnitteli sitä meille, koska nykyisessä tuulikaapissamme ei ole lainkaan ikkunaa. Se tekee eteisen todella pimeäksi. Tässä ovessa olisi ollut ikkuna. Vaan kun se ei käy minulle.

Rakastan jykevää ulko-oveamme (etenkin sitten, kun saan sen maalatuksi). Se antaa mielestäni tiilitalollemme linnamaisen leiman. Aion tehdä joku päivä ovesta todella komean. Niinpä en suostu sitä vaihtamaan.

Tytär pelasti sitten isäparkansa nolosta tilanteesta "turhan" ostoksen jälkeen: vinkaisi heti, että he tarvitsevat tuon oven, koska oma kuulemma fuskaa. Se on jotenkin kiero. Tietenkään ovi ei kelpaa sellaisenaan. Sen pitää olla valkoinen. Niinpä isä pääsi taas remonttihommiin.

Tässä on huolella poistettu vanha lakkapinta kuumailmapuhaltimella, raapalla ja hiomapaperilla. Maalaus on alkamassa.

Ovi%20004.jpg

Ensin piti tilkitä kolhut kaksikomponenttikitillä. (Älkää vaan kysykö, mitä se sellainen on, en tiedä.)

Ovi%20006.jpg

Tänään on ovi maalattu kertaalleen Aquastop-maalilla, jonka pitäisi estää keltaisen pohjavärin tunkeutuminen maalipinnan läpi. Kunhan isäntä hioo tämän maalikerroksen sileämmäksi, hän maalaa vielä toisen kerroksen pohjamaalilla. Sitten päästään vasta touhuamaan lopullisen pintamaalin kanssa.

Ovi%20010.jpg

Minusta tästä on tulossa tosi nätti ovi. Hyvät kaupat teki isäntä.

Mukavaa lauantai-iltaa!