Siiri, 1,5 vuotta, joutuu lainaamaan sinistä kauluria isoveljeltään. Sinistä! Tämä kohtuuton ongelma piti ratkaista, mutta Mamilla ei ollut pehmeää vaaleanpunaista lankaa enää riittävästi jäljellä. Kaupungistakaan ei jaksaisi lähteä näillä pakkasilla mokomaa hakemaan. Niinpä otettiin jämälankakori esiin. Kaikki sopivan väriset merinovilla- ja alpakkalankojen pätkät menivät tähän viritykseen. Toivottavasti kelpaa.

Kauluri%20ym%20010.jpg

Ohje on kauan sitten Drops Design -sivuilta tulostettu. En vaan muista mistä sieltä. Saattaa olla, etten ihan noudattanut sitä kirjaimellisesti.

Tämä viritys on kuitenkin neulottu seuraavasti:

Lanka melko ohutta, esim. Baby Merino-lankaa, suunnilleen kolmosen puikot. Koko pikkulapselle.

Luo 33 silmukkaa, neulo edestakaisneuletta. Neulo jokaisen kerroksen ensimmäisen silmukan takareunasta toinen silmukka. Lisää täten silmukoita, kunnes puikolla on 46 silmukkaa.

Jatka edestakaisneuletta, kunnes lapun korkeus on 10-12 senttiä. Jätä silmukat odottamaan.

Neulo toinen samanlainen lappu.

Liitä laput samoille puikoille ja jatka suljettuna neuleena. Lisää ensimmäisellä kerroksella 20 silmukkaa tasaisin välein. (Neulo suunnilleen joka 5. silmukka ensin etu- ja sitten takareunastaan.)

Neulo 2o/2n-joustinneuletta noin 10 senttiä. Itse neuloin niin kauan kuin jämälankoja riitti. Ei ehkä haittaisi, vaikka neuloisi pidemmänkin kaulaosan. Sen voisi paremmin kääntää kaksinkerroin.

Sydämet on virkattu Pinterestistä löytyneellä ohjeella.

Raidoitus tässä on enemmän tai vähemmän omituinen, mutta kauluri lämmittänee silti ihan mukavasti.