Niin tuli Paha Nuutti ja vei joulun pois. Viimeisenä suostui vuodeksi varaston perukoille lepäämään Hynyseksi ristitty ovikoristetonttu.

Kaivelin äsken kellarissa askartelukaappia, josko sieltä löytyisi jotain tilalle ripustettavaa. Olihan siellä. Eräänä pääsiäisenä olin värkännyt keltaisista tekokukista sydänkranssin, joka ei enää ollut kovin ihastuttavassa kunnossa. Revin siitä pölyiset neilikat ja kummallisesti räjähtäneet muovimarjat irti ja ryhdyin tuunaamaan hopeiseksi maalattua risusydäntä.

Toissa joululta oli jäänyt yli suurella vaivalla valkaistuja käpyjä. Eihän se homma nyt todellisuudessa kovin raskas ollut, piti vain uittaa pihalta kerättyjä käpyjä kloorissa ja antaa kuivua. Paitsi että suomalainen käpy on sen verran kova kaveri, ettei siihen tehonnut edes moninkertainen valkaisuaika. Siinä missä haperot ulkomaankävyt muuttuivat nettikuvassa läpikuultavan valkoisiksi, meikäläiset vain pikkuisen kalpenivat. Kranssi%20007.jpg

Nämä lievästi vaalenneet käpyset minä sitten ruiskutin sumutettavalla liimalla ja hopeahileellä. Tein niistä silloin muistaakseni ainakin kynttilänalustoja. Nyt päätin liimata ylimääräiseksi jääneet kävyt edellä mainittuun sydämeen huurteiseksi talvikoristeeksi. Kun ne olivat paikallaan, ei tarvittukaan enää kuin pikkuinen suikale häämekkotylliä ja kranssi oli valmis.

Toivottavasti kuumaliima kestää pakkasta. Pianhan se nähdään.

Kranssi%20004.jpg