Jotkut käsityökirjat, joita olen lukenut, ovat täyttä huttua. Joissakin on pelkkiä kauniita kuvia, mutta sisältö on mitäänsanomaton. Joissakin on liikaa virheellisiä ohjeita. Jotkut ovat vain puhtaasti tylsiä.

Vaan löytyipä kirjastosta ihmeellisen mukava opus: Maija Paavilaisen "Tilpehööristä tarpeeksi".

Maija se taitaa olla melkoinen hamsteri. Erilaisia askarteluprojekteja on kehitelty mm. purkkien kansista, mehutölkeistä, sipsipusseista, sanomalehdistä, karkkipapereista, munakennoista, sahajauhosta ja niin edelleen. Hänen luovuutensa tuntuu olevan rajaton. Osaan kuvitella naisihmisen, joka nostaa bussipysäkiltä roskan käteensä ja muotoilee siitä matkan aikana joutsenen tai vastaavan. Olisinpa itse noin kekseliäs!

No, aina voin käyttää hyväkseni kirjan ohjeita ja muokata niitä mieleisekseni. Harmi, kun kirja ei ole oma. Se on näköjään painettu kolme vuotta sitten, joten sitä saattaisi löytyä ainakin netistä, hmm...

Eilisiltana, kun massuparka alkoi näyttää vähän paranemisen merkkejä, teki jo mieli kellariin puuhailemaan. Lueskelin laiskasti Maijan kirjaa ja keksin, että isännän kummallisen muotoisilta aurinkolaseilta puuttuu kotelo. Maija oli tehnyt omansa aikakauslehden sivusta ja päätin yrittää samaa. Koska halusin, että mies todella käyttää koteloa, valitsin vain vähän erilaisen lehden: "Kallen" vuodelta 1953. Siihen aikaan miestenlehdissäkin kuvat olivat sentään melko siistejä. Naisilla oli jopa vähän vaatteita yllään.

Ei tämäkään työ sujunut kuin Strömsössä, mutta kotelo siitä tuli. Kaikki sujui hyvin siihen saakka, kun tuli kontaktimuovin levittämisen aika: Se läpsähti kuvan päälle miten sattuu, eikä tuollainen hapero vanha lehti enää siitä irronnut. Sinne tänne jäi rumia poimuja. Vaan ei voi mitään, seuraavan kerran onnistun ehkä paremmin. Tässä kotelossa on sentään kankainen vuori, mitä Maijalla ei ole.

Tuunailua%20002.jpg

Kun pääsin tuunausvauhtiin, tein vielä Siirille varaessun vanhasta kerniliinasta. Tätä ei ole vielä sovitettu, mutta luulisin sen olevan oikein mainio. Aikaa meni peräti varttitunti.

Tuunailua%20005.jpg

Nyt ovat lapset taas saapuneet parin päivän visiitilleen, joten ompeluhommille ei taida jäädä aikaa. Jospa löytäisin jotain tekemistä vaikka virkkuukoukulla?

Toiveikasta torstaita kaikille!