Päästiinhän siitä tonttujoulusta eroon. Heti, kun tapaninpäivän viimeiset vieraat olivat sulkeneet ulko-ovemme, olisin halunnut purkaa kaikki punaiset koristeet pois. Jotenkin se tavarapaljous  ja kirkasvärisyys ahdistaa minua. Viihdyn paremmin avarassa ja hillityssä tilassa. Siedän tonttuja juuri ja juuri adventtiajan verran.

No, en minä päässyt niitä koristeita pakkaamaan kuin vasta eilen. Lapsenlapset viettivät meillä pari yötä ja päivää, koska Siiri oli vieläkin kipeä. Niinpä rauhan tunne laskeutui lopullisesti tänään, kun kaikki punaiset koristeet on poistettu joulukuusenpalloja lukuunottamatta, lelut on kerätty takaisin kaappiin sohvankin alta ja lattialta siivottu melkoinen valikoima tippunutta ruokaa (annan lasten syödä telkkarin ääressä. Hyi, Mami!).

Uusivuosi on mielestäni valon, valkoisen värin ja enkelien juhlaa. Luin eilen netistä, että kirkon liturginen väri uudellevuodelle on myös valkoinen. Hyvä valinta, jotenkin minulle itsestään selvä, en tiedä miksi.

Tämä parikymmentä vuotta sitten askarreltu paperinaruenkeli jaksaa sitkeästi sulostuttaa uuttavuottamme.

Uusivuosi%20002.jpg

Kristalleja en vielä poiminut pois.

Uusivuosi%20009.jpg

Valkoiset Havin kynttilät tinakynttilänjalassa. Mikä onkaan rauhallisempaa?

Uusivuosi%20015.jpg

Kävimme kaupassa täydellä vatsalla. Ei olisi tehnyt mieli ostaa mitään. Raikkaat hedelmät saavat kuitenkin veden kielelle, joten asettelin niitä sinne sun tänne.

Uusivuosi%20018.jpg

Pentikin maljakon punainen kynttiläpallo vaihtui valkoiseen ja solakkaan malliin.

Uusivuosi%20023.jpg

Vihreät tuikut saivat jäädä ikkunaan. Taustalla näkyvä pihakin alkaa olla melko vihreässä kuosissa.

Uusivuosi%20028.jpg

Joulukuusi riisutaan vasta loppiaisen jälkeen. Haluaisin sommitella kuusen joka vuosi erinäköiseksi, mutta 19-vuotias tyttäreni pitää sitkeästi perinteistä kiinni; kuuseen on yhdessä isän kanssa ripustettava KAIKKI koristeet, mitä 30 vuoden aikana on kertynyt. Vielä sentään oksat kestävät.

Uusivuosi%20033.jpg

Vaaleanpunaiset, -lilat ja valkoiset tulppaanit olivat niin suloisia, että minun piti ostaa jokaista väriä. Ne aseteltiin Aalto-maljakkoon virkkaamalleni pöytäliinalle. Ryökäle ei vieläkään pysy suorana, vaikka silitin sitä ikuisuuden. Ehkä ensimmäinen pesu helpottaa tilannetta.

Uusivuosi%20038.jpg

Ystävä lähetti itse tekemänsä lasienkelin joulutervehdykseksi. Sitä ei tietenkään laitettu vielä talteen. Kaikenlaiset enkelit saavat loistaa meillä nyt. Lisääkin mahtuu aina.

Hyasinttien viimeinen kukka sinnittelee vielä.

Uusivuosi%20040.jpg

Onnellista Uutta Vuotta 2017!

Rukoilen, että se olisi monin verroin turvallisempi, ystävällisempi, onnekkaampi ja menestyksekkäämpi koko maailman ihmisille. Pidetään huolta toisistamme!