No niin, itsenäisyyspäivästä on selvitty ja taas on aika siirtyä joulupukin pajan hommiin. Olen hirvittävän paljon jäljessä itse laatimastani aikataulusta, mutta onneksi olen osan ommeltavista vaatteista ostanut sittenkin valmiina, joten vielä ei paniikki vaivaa.

On harmi, että perusvaatteet on nykyisin edullisempaa ostaa valmiina kuin tehdä itse. Kankaiden hinnat ovat nousseet huomattavasti enemmän kuin valmisvaatteiden. Esimerkiksi lasten collegehousuja saa jopa alle kympillä. Metri kunnollista collegekangasta maksaa lähemmäs kaksikymppiä. Jos siinä on suosikkihahmon kuvia, hinta kohoaa vielä korkeammaksi.

Vaan ei se mitään. Saanpahan rauhassa keskittyä erikoisuuksiin, kun colleget ja pyjamat on jo hankittu. Minulle esitettiinkin melko hauska toive: Pitäisi väsätä merenneidon pyrstö. Tai jopa kaksi. Jos olisin reipas, voisin tehdä kolmannenkin. Leikkijöitä olisi sen verran. Katsotaan, miten ensimmäinen onnistuu. Olen vähän katsellut pinterestistä mallia. Pyrstöjä on näköjään vaikka minkälaisia. Enpä olisi itse lapsena keksinyt tuollaista leikkiä. Disneyn ansiota, ilmeisesti.

Katsoin, että pyrstöjä on myös aikuisten kokoa. Mitähän isäntä tuumaisi, kun köllöttäisin sohvalla sellaiseen sonnustautuneena? Kysyisi varmaan, leikinkö Ursulaa. (Ariel-elokuvan lihava pahis, jos joku ei tiedä...) No, Ursulalla näyttääkin olevan mustekalapuku. Taidan jättää ompelematta, vaikka istuisi minulle mahtavan hyvin.

index.jpg

Itsenäisyyspäivä herätti taas monenlaisia ajatuksia, joista osa ei ollut ollenkaan hyviä tai rauhoittavia. Suoraan sanoen tulevaisuus, (sekä oma että koko maailman) pelottaa hieman ensimmäistä kertaa. Vielä muutama vuosi sitten kuvittelin lapsellisesti, että ihmiskunta olisi viisastunut. Että osaisimme elää rauhassa ja opetella suojelemaan tätä ainutkertaista maapalloamme. Eipä mennyt kauankaan, kun saatiin koko maailma sekaisin.

Kun meillä on Putin ja Trump vallassa, voimme odottaa ihan mitä tahansa. Harmi, kun Marsiin ei pääse pakolaiseksi.

Koetin näiden synkkien ajatusten vastapainoksi löytää taas hippusen joulumieltä. Niinpä asettelin tontut vanhalle puuhellalle itseäni piristämään. Tonttujen päästäminen säilöstään on toiminut jo vuosia joulukauden avauksena minun mielessäni. Siispä julistan meillä joulukauden avatuksi. Huolet syrjään ja leikkimieltä pintaan!

Tonttuja%20010.jpg