Tässä eräänä yönä valvoessani keksin uuden täytteen kääretorttuun. Voi olla, että senkin on keksinyt jo moni, mutta yön pimeydessä se välähti päähäni ihan vahingossa. Päätin sitten kokeilla sitä tänään vävypoikaan, joka on tunnetusti ronkeli ruokansa kanssa.

Hän seurasi tiukan kiinnostuneena, kun viipaloin torttua, enkä suostunut kertomaan, mitä siinä on välissä. Sanoin vain, ettei siinä ainakaan sipulia ole (hän ei syö sipulia). Kun pöydässä tuli puhe kinuskikastikkeesta, hän kuitenkin rohkaistui maistamaan. Koska hän ilmoitti tortun olevan oikein hyvän makuinen, kerroin, että kinuskikastikkeen ja kerman lisäksi täytteenä on suolapähkinöitä. Nuoren miehen silmät pyöristyivät hämmästyksestä, mutta reippaasti hän otti lisää ja vei lopputortun mukanaan kotiin. Niin sitä opetetaan lapset maistamaan uusia ruokia...

Suolapähkinä-kinuskikääretorttu

4         munaa

1,5 dl   sokeria

0,5 dl   perunajauhoa

1,5 dl   maissitärkkelystä

1 tl       leivinjauhoa

2 dl      kuohu- tai vispikermaa

1 prk    valmista kinuskikastiketta (2 dl?)

1-1,5 dl suolapähkinöitä rouheena

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Itse vatkasin niitä yleiskoneella varmaan ainakin 10 minuuttia.

Sekoita kuivat aineet keskenään, siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti taikina tasaiseksi.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Kumoa leivinpaperille ja anna jäähtyä. (Itse irrotin paistamiseen käyttämäni leivinpaperin tortusta vasta jäähtyneenä. En tiedä, mikä on oikea käytäntö...)

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loppuvaiheessa kinuskikastike. Levitä tortulle paksu kerros. Ripottele päälle rouhitut suolapähkinät. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. (Tämä osasto meni minulta pieleen. Tällä kertaa torttu lohkeili oikein kunnolla. Olisikohan se ollut vähän ylikypsä?) Jäähdytä jääkaapissa pari tuntia ennen leikkaamista. Siitä huolimatta saattaa kerma valua, mutta sehän on vain herkullisen näköistä.

No, parempia kääretorttuleipureita on Suomi täynnänsä, mutta kyllä tämä ainakin perheelle kelpasi, vaikka onkin sen näköinen, että olen kertaalleen istunut sen päälle.

K%C3%A4%C3%A4retorttu%20004.jpg