Meillä ei leivota pullaa. Ei ole leivottu oikein milloinkaan. Osaan kyllä niitä leipoa ja avioliiton alkuaikoina yritin ajoittain esittää pullantuoksuista vaimoa. Sitten kun olin riittävän monta kertaa tyhjentänyt pakastimen vanhoista pullista, lopetin koko homman.

Pari vuotta sitten pääsin pitämään hetkeksi pientä kahvilaa ja silloin tuli kehiteltyä oma vaniljapullien ohje, jota jouduinkin sitten toistamaan jatkuvasti. Joka ikinen päivä tein samoja pullia myyntiin. Ne olivat niin suosittuja, että kahvilassa vierailevat lapset varasivat kuulemma jo kotona option tuoreeseen pullaan.

Kaikkein huvittavinta oli se, että oma aviomieheni tuli suunnilleen joka ilta sinne kahville ja maksoi pullista 1,80 euroa kappaleelta! Kotona ei tarvinnut leipoa niitä vielä silloinkaan.

Kun kahvilan pito päättyi (=työllistämistukeni päättyi...), lopetin taas pullanleipomisen kuin seinään. Muistaakseni en ole tänäkään vuonna tehnyt yhtään pullataikinaa. Paitsi äsken. Yllätin itsenikin ja pyöräytin litran taikinan.

Jotta saisin nämä vehnäset menemään kaupaksi myös kotona, ajattelin nostaa niiden arvoa. Lykkäsin pullavatien viereen kyltin: Pullat 2 euroa/kpl. (Hinnat ovat kahvila-ajoista nousseet.)

Jokohan nyt alkaa pulla kelvata, kun se on riittävän kallista?

Pullaa%20001.jpg