Eilinen meni sujuvasti harakoille kaupungilla haahuilemalla. Ostin viimeiset lahjat (toivottavasti!) ja ompelutöihini tarvittavat kankaat. Vaikka varasto on suuri, jostain syystä puuttuu aina jotakin. Silmiini sattui Eurokankaassa kierrellessä oiva kangas toista merenneitopukua varten, joten tänään pääsen ehkä taas pyrstöä ompelemaan. Laskeksin, että lahjatavoitteestani puuttuu vielä 11 käsityötä, joten niitä olisi tehtävä useamman päivätahtia tai viimeiset ovat valmiita vasta aaton jälkeen...

Tänään menee vielä aikaa "hukkaan" käyntiin työttömien terveystarkastuksessa. EVVK. Valitettavasti TE-keskus pakottaa minut sinne. Uskomatonta, kuinka ne voivat hallita arkeani. Ei enää riitä työnhaku, jopa terveydestäni olen heille vastuussa! Kuten huomaatte, olen siitä syystä ärtyisä jo heti aamusta. Vihaan kaikenlaisia lääkärikäyntejä ja vastaavia. Menen sinne yleensä vain äärimmäisessä pakkotilanteessa. Tänä syksynä olen joutunut ramppaamaan jo niin monessa ikätarkastuksessa, että en olisi tämänpäiväistä saarnaa enää tarvinnut. Sehän sieltä tulee, jos vanhat merkit pitävät paikkansa. (Onkohan oma tyttäreni samanlainen terveyspoliisi, hän kun on kuitenkin alan ammattihenkilö? Enpä tahtoisi jäädä hänen kynsiinsä. Hän on ainoa perheenjäseneni, jolle häviän väittelyssä 6-0.)

No, tämänpäiväistä käyntiä jännittäessä tuli eilen pääteltyä sentään yksi lahja pukinkonttiin. Sekin oli jo viikkokausia odotellut muutaman langanpään päättelemistä. Kyllä se on joskus pienestä kiinni.

Huivi%20003.jpg

Kuva esittää tuubihuivia, joka on neulottu kauniista mutta hankalasta paljettilangasta. Ei ollut helppoa se homma. Eikä takuulla ole pidettäessä sen hauskempaa. Paljetit takertuvat vähän väliä johonkin, yleensä toisiinsa. Niinpä huivia saa olla repimässä alvariinsa ruotuun. Langat venyvät ja alkavat roikkua. Sitten venytellään silmukoita, että lenkit saisi taas sulautumaan pintaan. Vaan valmis se on ja pakettiin menee. On vastaanottajan ongelma tulla sen kanssa toimeen vastedes... Kunpa muistaisin, etten ikinä enää sorru tuollaisiin lankoihin!