Huh. Sain toiveen merenneidon puvusta leikki-ikäiselle kummitytölleni. Innostuin kovasti asiasta, mutta ei se sitten ihan helppo homma ollutkaan. Tuli mieleen "Muodin huipulle"-ohjelma, jossa tehdään jos jonkinlaisia virityksiä ihan hatusta.

En löytänyt mistään valmista kaavaa, vaikka kaikenlaisia prinsessamekkoja ja batmaneja kyllä löytyi. Vaatteen pitää käydä päälle nelivuotiaalle kummitytölleni, mutta myöskin hänen 6-vuotiaalle isosiskolleen. Todennäköisesti sillä kuitenkin leikitään yhdessä. Sovittaa en voi, koska he asuvat Helsingissä.

Merenneidon%20puku%20015.jpg

Niinpä päädyin suoraan trikooputkiloon, johon aloin asetella suomuja. Suomut siksakkasin organzasta ja satiinista. Pyrstöön löysin paljettikuvioiseksi painettua trikoota. Pyrstön alapuolen tein violetista satiinista ja täytin sen ohuella vanulevyllä. Ompelin sen sitten vain reippaasti kiinni putkilon "takakappaleen" alareunaan.

Suomujen yläreunaan ompelin vielä tyllistä rimpsun. Esittäköön se sitten vaikka eviä. Puvun ylälaitaan viritin paljettikankaasta "bikiniyläosan". Sillä kohdalla menivät hermot, koska kumpikaan ompelukone ei suostunut ompelemaan muovisten "paljettien" yli sovinnolla. Neulaan kertyi vain kokkareista liimaa. Kyllä osaa olla rasittavaa kangasta. Kaikkea sitä tuleekin ostettua.

Merenneidon%20puku%20012.jpg

Puvun etupuoli ei ole läheskään yhtä näyttävä kuin selkä. Toivottavasti se ei ole pettymys. Nauhoilla voi kiristää eteen sydämenmuotoisen pääntien ja kiinnittää samalla vaatteen niskan taakse.

Merenneidon%20puku%20010.jpg

No, puku on nyt kai valmis. Toivoa sopii, että se käy päälle ja että tytöt näkevät siinä merenneitomaisia piirteitä. Ei se ihan minun perfektionistin silmääni miellytä, mutta erilaisten kankaiden yhdistely oli melko haastavaa.

Nyt jos olisin oikein reipas, tekisin toisen.