No niin, vajaa 40 joulukorttia on ängetty kirjekuoriin ja liimattu osoitetarrat päälle. Minulla on niin surkea käsiala, etten kehtaa sotkea siistejä kirjekuoria kirjoittamalla osoitteet käsin. Äsken kävin R-kioskilta ostamassa postimerkit ja viikonlopun aikana toimitan koko kasan postilaatikkoon.

Kyllä tuo korttisouvi on melkoinen ponnistus joka vuosi, mutta ei tulisi mieleenkään ostaa kaikkia kortteja valmiina. Jonkin verran nytkin täytyi lähettää valmiita kortteja, kun en kerta kaikkiaan enää venynyt enempään, mutta esimerkiksi "Taidetta ilman käsiä"-porukan kortit ovat viime vuosina olleet niin kauniita, että ne voi lähettää kenelle tahansa. Etenkin, kun olen muistanut maksaa niistä pyydetyn hinnan. (En ilkeäisi käyttää niitä, jos jättäisin vapaaehtoisen maksun maksamatta...)

Joulukortteja%20002.jpg

Alun perin minun piti lähettää vain kortteja, joissa on kuusenkoriste mukana. Virkattuja tähtiä tuli kuitenkin väsättyä liian vähän, joten minun piti keksiä joku nopeammin valmistuva malli lisäksi. Onneksi tulin käyneeksi sitkeän kommentoijani Purulaarin blogia kurkistamassa ja sain sieltä vinkin tosi kivasta ideasta: Elmu-kelmun käyttämisestä liimana silitettäessä lautasliinakuvioita korttipohjaan. Hänkin oli sen löytänyt toisesta blogista. Näin ne hyvät ideat leviävät.

Joulukortti%20001.jpg

Ei se loppujen lopuksi minusta ihan helppoa ollut, jos täydellisen siisti tulos oli tavoitteena. Minulla ainakin kelmu irtoili kuvan kulmista ja sain silitellä samaa palaa useaan otteeseen. Kaikenlaiset kepulikonstit olivat muutenkin tarpeen, ennen kuin kortit olivat suurin piirtein lähetettävässä kuosissa. Ehkä en vain osannut hommaa oikein. Valmiita ne nyt kuitenkin ovat ja jos ne kestävät postin vähemmän hellän käsittelyn, joku vastaanottajista saattaa jopa pitää kortistaan.

Odotamme huomiseksi mukavaa naisihmistä kylään ja aiomme pitää reippaat pikkujoulut kotipiirissä.

Hauskaa Viikonloppua muillekin!