Eilen sain katkaistua helmivillitykseni, mutta siitä seurasi melkoista tyhjäkäyntiä pääkoppaan. En oikein osannut aloittaa muita hommia. Tiedän, että joululahjoja pitäisi ommella ja kiireesti, materiaalia on yllin kyllin, mutta... tunnelma puuttuu.

Yleensä lumi tuo jouluolon, mutta tänä vuonna se näyttää ainoastaan kylmältä. Joulumusiikkiakaan en osaa yllättäen kuunnella. Aiempina vuosina kaivelin levyt esiin jo lokakuussa. Mikä neuvoksi?

Aikani kaappeja pengottuani löysin repaleisen kankaan, josta olin vuosia sitten leikellyt painokuvioita ja yrittänyt väsätä vanutäytteisiä kuusenkoristeita. Jostain syystä ne näyttivät ihan kamalilta, joten olin jo luopunut toivosta ja hylännyt idean. Koska minulla ei parempaakaan tekemistä ollut, otin kankaan työn alle. Ajattelin ainakin leikata ne loput kuviot repaleista irti.

Niin siinä sitten kävi, että melkein jo innostuin. Silitin tukevaa liimavanulevyä kuvioiden taakse, leikkasin jouluisesta kankaasta taustan ja siksakkasin ne yhteen. Siistin reunat ja lisäsin vanhan ajan pumpulilangasta ja puisesta helmestä ripustimen. Ta-daa! Kuusenkoriste on valmis.

Koristeet ovat melko kookkaita, joten ihan tiheäoksaiseen puuhun ne eivät sovi. Ehkä ne voisi ripustaa vaikka siimalla ikkunaan, takan yläpuolelle tms. Mielestäni ne ovat kuitenkin ihan kivan näköisiä, karhealla tavalla. Huomattavasti onnistuneempia kuin vanutäytteiset tekeleet.

Kuusenkoristeita%20008.jpg

Edestä ja takaa.

Kuusenkoristeita%20004.jpg

Kolmetoista tuli tehtyä. Lisääkin vielä saisi, mutta taidan keksiä lopuista kuvioista jotain muuta.