Jatkoksi eiliseen juttuuni kerron takkahuoneen muuttumisesta jouluisemmaksi. Meillä sinne on siirretty ruokapöytä, jota käytetään enimmäkseen vain vieraiden kanssa ruokaillessa tai paistettaessa takkamakkaraa. Edelleen jatkan samalla linjalla, eli en hanki mitään uutta.

Tässä kuvassa roosakukalliset verhot ja syksyksi hankitut Venetsia-lyhdyt näyttävät kovin kylmänvärisiltä talvista maisemaa vasten.

Joulusisustusta%20004.jpg

Tässä vaiheessa en vaihtanut edes pöytäliinaa, mutta piilotin lyhdyt ja ripustin tilalle jouluvalot ikkunaan (ovat sammuksissa, koska ajastin käynnistää ne vasta pimeällä) sekä kristalliriipukset sinisillä silkkinauhoilla kattolamppuun. Kultaiset kynttilät sopivat verhojen kultakuvioihin.

Joulusisustusta%20017.jpg

Kultainen linja jatkuu toistakymmentä vuotta sitten ommeltujen verhojen tähtikuvioissa.

Joulusisustusta%20021.jpg

Entisöidyn senkin päällä oli kesällä harsomainen liina ja Pentikin pöytälamppu vaaleine silkkivarjostimineen.

Joulusisustusta%20009.jpg

Pelkästään tukeva kultaruudullinen liina ja punertava silkkivarjostin toivat talvisempaa tuntua ilmapiiriin.

Joulusisustusta%20022.jpg

Punainen varjostin ennakoi maton vaihtoa. Joulumatossa yhdistyvät siniset ja tummanpunaiset itämaiset kuviot. Milloinkahan jaksaisimme tehdä suursiivouksen matonvaihtoineen? Odotin isännältä tamppaus- ja kantoapua, mutta hän jäi viikon sairauslomalle kipeän käden vuoksi. Taisi olla suunniteltu juttu, hmm. Säästyy siivoukselta, kun voivottelee päiväkaudet sohvalla Voltaren-tuubi toisessa kädessä.

No, ei siivouksesta mitään tulisikaan pariin päivään. Lapsenlapset tulivat yökylään ja koko huusholli on kaaoksen vallassa. Mukavaa on silti katsella heidän touhujaan, vaikka jälkisiivous vieneekin viimeiset voimat.