Keski-ikä on siitä jännää aikaa, että kaikenlainen kuluttaminen tuntuu aina vaan turhemmalta. Kaikkea on tullut vuosien mittaan hankituksi, joten mitään ei enää oikein tarvitse. Niinpä shoppailureissut harvenevat harvenemistaan. Minulla vaiva on varmaan vielä keskimääräistä pahempi, koska olen alkanut ajatella kaikenlaista kuluttamista maapallon kestokyvyn kannalta. Tunnen syyllisyyttä ostaessani tavaroita, joita minulla jo on.

Tämä "puolustuspuhe" on heitä varten, jotka kuvia katsoessaan miettivät, ettei niissä ole mitään uutta ja muodikasta. Ei todellakaan ole. Eikä tule olemaan. Ajattelin vain julkaista kuvat kertoakseni siitä, kuinka pienillä muutoksilla tunnelma vaihtuu jouluisemmaksi meidän talossamme.

Tällä kertaa vuorossa on olohuone.

Tässä kylmän kolkkoa tunnelmaa eiliseltä aamulta.

Joulusisustusta%20002.jpg

Valkoiset verhot lumista maisemaa vasten - hrrrrrr.

Joulusisustusta%20010.jpg

Ikkunoista tulviva kylmä valo saa lämpötilan tuntumaan paljon alhaisemmalta. (Hmm... onpas pölyinen pöytä.)

Joulusisustusta%20014.jpg

Ei tarvittu kovinkaan suurta muutosta, kun tunnelma jo lämpeni. Vielä kun saisin maton vaihdettua. Siihen tarvitsen isännän apua, joten se saa odottaa.

Joulusisustusta%20015.jpg

Ikkunaan löytyi kaapin perältä kaksi tällaista tuikkua. Olen joskus kauan sitten ostanut ne kalliisti sisustusliikkeestä ja unohtanut samantien. En yleensä käytä vastavärejä sisustuksessa, mutta jouluna punainen ja vihreä käyvät mukavasti yhteen.

Joulusisustusta%20028.jpg

Kirpputorilta kympillä ostettu lyijykynäpiirros käy minulle aina vain rakkaammaksi. Kuvittelen, että siinä on Neitsyt Maria. Hänellehän kuuluu antaa ruusuja, vai mitä? (Ainakin Da Vinci -koodissa.) Totta puhuen laitoin lasiin kukkakimpusta ensimmäisenä nuupahtaneen kukan...

Joulusisustusta%20031.jpg

Telkkarin eteen piti kasata kaikenlaisia tuikkuja. Toivottavasti kohonneesta lämpötilasta ei ole haittaa...

Joulusisustusta%20012.jpg

Eteisen kirppispöydälle vaihdoin lahjaksi saadun liinan. Pölyä on näköjään lattiallakin... pitänee ryhtyä pian siivoamaan. Siinähän saan ne matotkin vaihdettua.