Mukavan isänpäivän jälkeen oli melkoisia käynnistysvaikeuksia tänä aamuna. Sain yön aikana flunssan lisäksi migreenikohtauksen, joten fiilis ei ollut niitä parhaita. Kun lääkitys lopulta tepsi ja pääsin ylös sängystä, olikin jo puolipäivä. Niinpä en viitsinyt aloittaa mitään suurempaa projektia vaan jatkoin helmiaskartelua kaikessa rauhassa.

Halusin tehdä ostamistani tähtipohjista pari joulukuusen koristetta. Niiden pitää luonnollisesti olla mahdollisimman keveitä, joten tein nämä tähtöset (vai mitä lienevätkään) muovihelmistä. Siemenhelmet ovat varmaankin lasia, mutta helmiäishelmet ovat kotoisin purkautuneesta halvasta helminauhasta ja "kristallihelmet" lasten askartelupakkauksesta. Eiväthän ne yhtä hehkuvia ole kuin lasiset, mutta en halua kaataa kuusta liian painavilla koristeilla. Jopa ripustusnauhat ovat kierrätystavaraa: Otan aina ostovaatteista talteen satiininauhat, jotka on tarkoitettu vain kuljetusta varten. Niille löytyy monenlaista käyttöä askartelijan huushollissa.

Helmi%C3%A4%20ym%20005.jpg

Viimeisimmäksi kasasin korvakorut aiemmin väsätyistä käpypitsiperhosista. Näissäkin ruskeat helmet ovat peräisin vanhasta kaulanauhasta ja perhosten lanka varmaan yli 50 vuotta vanhaa, mummovainajan peruja.

Helmi%C3%A4%20ym%20008.jpg

Sanon ehkä miljoonannen kerran, että rakastan kierrätystä ja kaikenlaista tuunausta... se on paljon jännittävämpää kuin uusista materiaaleista askarteleminen.

Siispä taidan poistua jälleen kellariin ja jatkaa hommia. Kirjoittelemisiin!