Facebookin Jämälankaideoita-ryhmässä on ollut viime aikoina niin sydämellinen tunnelma, että innostuin minäkin taas virkkaamaan pari. Olen joskus kauan sitten kopsannut netistä kivannäköisen piirretyn ohjeen, mutta ei se minun virkkaamanani ollut oikean muotoinen. Jonkinlainen ylösalaisin käännetyn kolmion ja ympyrän risteytys siitä tuli. Niinpä purin puolet tekeleestä ja keksin omat reunat. Nyt se muistuttaa sydäntä edes etäisesti...

Yritin väsätä ohjeet, mutta koska olen ensikertalainen, se ei ollut kovinkaan helppoa. Jos uskaltaudut yrittämään virkkaamista ja ohjeessa tuntuu olevan epäselvää tai peräti vikaa, viitsitkö kommentoida asiasta. Kiitän jo etukäteen.

Syd%C3%A4met%20007.jpg

Virkattu sydän
   
Krs 
   
1 6 kjs, sulje renkaaksi piilosilmukalla.
2 6 kjs, p renkaaseen,* 3 kjs, p renkaaseen*, toista ** yhteensä 4 kertaa.  3 kjs. Sulje kerros piilosilmukalla. Renkaassa on yhteensä 6 pylvästä ja 6 aukkoa. 
3 1 ks pylvääseen, *5 pylvästä aukkoon, 1 ks pylvääseen*. Toista ** kerroksen loppuun. Sulje ps. Muodostuu kukka, jossa kuusi terälehteä.
4 Siirry ps terälehden toiseen pylvääseen. 1 ks kolmeen keskimmäiseen pylvääseen. 3 kjs, pp seur. terälehden 2. pylvääseen. 3 kjs, pp 3. pylvääseen, 3 kjs, pp 4. pylvääseen, 3 kjs, pp 5. pylvääseen. Jatka kerros loppuun siten, että terälehtiin 2, 4 ja 6 tulee neljä pp, mutta terälehtiin 3 ja 5 vain kaksi pp 2. ja 4. pylväisiin. Kerros päättyy 3 kjs ja ps. Näin muodostuu pyöreäreunainen "sydän". Kerrokselle tulee 17 aukkoa.
5 1 ks kuhunkin edellisen kerroksen ks.  4 p kaikkiin kerroksen aukkoihin. Liitä ps ensimmäiseen ks.
6 1 ks kuhunkin edellisen kerroksen ks. Virkataan 6 pylvään ryhmiä seuraavasti: 3 p ensimmäisen pylväsryhmän pylväisiin 2 ja 3. 3 pp seuraavien neljän pylväsryhmän pylväisiin 2 ja 3. 3 p seuraavien kahden pylväsryhmän pylväisiin 2 ja 3. Seuraavaan pylväsryhmään 3 p ja 3 pp. Alimmaiseen pylväsryhmään 3 ppp kahteen keskimmäiseen pylvääseen. Virkkaa sydämen toinen puoli peilikuvaksi. Sulje ps.
7 Siirry ps keskimmäiseen ks ja virkkaa 1 ks. 8 p ed. kerroksen p-ryhmän 3. ja 4. pylväiden väliin. 1 ks pylväsryhmien väliseen aukkoon. *2 p, 4 pp, 2 p seuraavan pylväsryhmän keskelle, ks aukkoon.* Toista ** yhden kerran. 8 p seuraavaan pylväsryhmään, 6 p seuraaviin neljään pylväsryhmään. Aina ks. ryhmien välissä olevaan aukkoon. Alimmaiseen pylväsryhmään 2 p, 4 pp, 2 p. Virkkaa toinen puoli peilikuvaksi. Sulje ps. 
8

Virkkaa keskelle vähintään 50 ks ripustuslenkiksi, jos haluat kuusenkoristeen. Sulje lenkki ps.

 

Syd%C3%A4met%20006.jpg

Mikäli haluat liittää helmiä työhösi, pujota ne lankaan etukäteen. Langan pään saa jäykäksi voitelemalla sen erikeepperillä. Kuivuttuaan se on helppo pujottaa pienistä rei'istä.

Itse pujotin 20 helmeä langalle ja lisäsin ne vasta viimeisellä kerroksella. Jokaisen pylväsryhmän keskelle virkkasin 1 kjs-helmi-2 kjs. Viimeiset kolme helmeä jäivät ripustusketjuun.