Voi yäk, mikä kangas löytyi. Se on jäännöspala eräästä teatteripuvustuksesta. Kysyin tyttäreltäni, haluaako hän yksivuotiaalle Siirille tällaisesta kankaasta retromekon ja vastaus oli:"Jooooo!" Eihän siinä muu auttanut, kuin ryhtyä sanoista tekoihin.

Ompelin liivihameen, jonka kaltaisia muistan itsekin käyttäneeni 70-luvulla. En ole siitä vieläkään toipunut. Nuo 70-luvun kuosit olivat mielestäni kamalia jo silloin ja ovat edelleen. Toivottavasti Siiri ei saa traumoja.

Tilkkuilua%20015.jpg

Koska tuli lähdettyä kamalalle retrolinjalle, jatkoin samaan malliin. Loppukankaasta tuli kaksi karmeaa hattua. Toinen saattaa jäädä nukenvaatteeksi, on se niin pieni.

Tilkkuilua%20008.jpg

Kummasti helpotti, kun pääsin jatkamaan pipojen tehtailua. Kyllä näitä ensi keväänä kelpaa käyttää. Nyt opin lopulta, kuinka tehdään kiva ruusuke.

Tilkkuilua%20002.jpg

Jo aiemmin olin ommellut Siirille oikeat "farkut" taskuineen päivineen. Nämä taitavat olla vielä vähän isot.

Tilkkuilua%20010.jpg

Illan viimeinen työ oli Mamin paitakankaasta tehty pusero. Kyllä sitäkin voi käyttää, kunhan tyttö vähän kasvaa. Mielellään ehkä muulloin kuin kesällä ulkona. Hyönteiset tykkäävät tästä paidasta liikaa.

Tilkkuilua%20018.jpg

En tiedä, kelpaavatko kaikki nämä vaatteet saajilleen, mutta vienpähän loput UFF:n laatikkoon. Pääasia, että tilkkukasa hivenen hupeni.