Vietin tämän syksyisen päivän pitkästä aikaa pihatöissä.

Ensin lakaisin tuntikaupalla (tai siltä se ainakin tuntui) laatoitusta ja etupihan asfalttia, jotka olivat peittyneet naapurin puolelta tulleiden koivunlehtien ja männynneulasten alle. Voin sanoa hyvällä omatunnolla, että naapurin puolelta, koska meidän pihallamme ei ole enää yhtään puuta sillä nurkalla. No, en viitsi asiasta sen enempää kitistä, mutta tänä syksynä ymmärsin ensimmäistä kertaa toista naapuria, joka on vuosia valittanut meidän muiden puista ja niiden roskista...

Seuraavaksi pätkin pakkasenpanemat daalianvarret ruukuista, jotta mieheni voi illalla rontata astiat sisään. Itse en jaksa, ovat ryökäleet niin painavia.

Kun minulla kerran oli leikkaussakset käsissä, kiersin koko tontin ja katkoin perennojen varsia vähän joka paikasta. Nyt on komposti niin täynnä, että pitää lähettää isäntä kaatopaikkareissulle. Meidän kaupungissamme saa puutarhajätettä viedä ilmaiseksi kaatopaikalle, mikä on tosi hyvä juttu. Täällä ei saa polttaa roskia ja kompostointikin on vaikeaa tottumattomalle, joten mihin ne muuten saisi?

Ennen kuin ilta ehtii pimetä, tein vielä kierroksen kameran kanssa, jotta tekin saisitte iloita kanssani syksyn viimeisistä kukkasista.

Lokakuun%20kukkia%20001.jpg

Äitienpäiväruusu jaksaa vielä painaa... mihinkähän minä tuonkin ison ruukun talveksi laitan? Kellarissa on aivan liian lämmintä ja vain yksi pieni ikkuna.

Lokakuun%20kukkia%20008.jpg

Anemonet panttasivat kukkiaan koko alkukesän. Nyt niitä sitten on oikein pareittain, kun lunta sataa kohta juureen.

Lokakuun%20kukkia%20011.jpg

Lidlistä parilla eurolla ostettu ruusuntaimi innostui vasta syksyllä tekemään nuppuja. Toivotaan, että lämmintä vielä riittäisi, jottei ressukan pinnistys menisi ihan hukkaan.

Lokakuun%20kukkia%20014.jpg

Riku tulee huomenna kylään. Jätin viimeiset mansikat odottamaan häntä. Poika on niin paljon marjojen perään, että haikeana tutkii jokaisen pensaan vielä syksylläkin.

Lokakuun%20kukkia%20017.jpg

Tämä yksinäinen kutsumaton vieras on kukkinut kai jo kuukauden. Olen ehkä joskus istuttanut näitä siemeniä, mutta en kyllä muista minä vuonna... Harmi, kun niitä ei ole itänyt useampia.

Ihanaa syksyistä viikonloppua kaikille, nauttikaa raikkaasta ulkoilmasta! Minäkin olen kuin uusi ihminen päivän happihyppelyn jälkeen.