Saimme vävypojan kierrätystelkkarin entisen hajoamispisteessä olevan tilalle. Vävyn kun piti saada niin iso ja hieno laite, että se taitaa tukkia jo kulkuväylätkin... Meille kelpaa oikein hyvin heidän pari vuotta vanha teeveensä, joka kuitenkin on kaksi kertaa suurempi kuin entinen toosamme.

Uusi telkku piti asentaa seinälle, mikä aiheutti uudelleenjärjestelyn sekä olkkarissa että takkahuoneessa. Pitäähän kuvan sentään näkyä, jos istuu tv-tuolissa. Niinpä siirsimme vierasruokapöydän takkahuoneeseen, missä se on alun perin ollutkin. Tilalle siirrettiin takkahuoneessa yksikseen kököttänyt sohva.

Aiemmin vietimme paljonkin aikaa takkahuoneessa, istuen ison pöydän ääressä, herkutellen, jutellen ja pelaten takkatulen loisteessa. Kun jostain syystä sain idean vaihtaa tilalle sohvan ja matalan pöydän, ateriointi loppui kuin seinään ja pelaaminenkin unohtui. Se oli virheliike. Vaan nyt olemme palanneet entiseen kuosiin ja kaikki on paremmin.

Ilta%20002.jpg

Talomme on rakennettu 80-luvun alkupuolella. Ostimme sen vuonna 2005 todella huonokuntoisena (minun mittapuullani) ja mies on remontoinut sitä suunnitelmieni mukaan ensimmäiset vuodet. Nyt on kaikki sen verran asiallisessa kunnossa, että olemme pitäneet pientä taukoa korjailemisessa. Kuitenkin näen joka paikassa pientä hiomisen varaa...

Rakastan silti kotiamme yli kaiken, enkä ikinä haluaisi siitä luopua. Vaikka siinä on vikansa, ovat runsas tila ja itse tekemämme tunnelma todella tärkeitä.

Syyslehti%C3%A4%20002.jpg

Innostuin nettivideon myötä virkkaamaan vaahteranlehtiä. Tasaisen ruskea lehti on se, jonka virkkasin yhdessä videon miehen kanssa. Muut on vetäisty ulkomuistista jälkikäteen ja niistä kyllä huomaa, että kertauskurssi ei tekisi pahaa. Sain kuitenkin kaikki langanpätkät tungetuksi näihin syksyisiin lehtiin ja kiinnitin ne valmiiseen rautalankasydämeen. Letitin ensin sisal-langasta pitkän pätkän ja pyörittelin sen rautalangan ympärille. Siihen kiinnitin sitten kevyesti nuo lehdet. On se ainakin kirkkaan värinen ovikoriste kuulaassa syyspäivässä.