Leikin sitten eilen vielä Muodin huipulle -ohjelmaa, kun kerran ompeluvauhtiin pääsin. Tein tyttärelle hupparin aivan järjettömästä materiaalista: paljettityllistä. Se ei lämmitä eikä se edes peitä. Se vaan on.

P%C3%B6ll%C3%B6%20035.jpg

Kaiken huippu oli, että kangas värjäsi ompelukoneeni, käteni, pöydän ja kaiken muunkin sinertäväksi. Aivan kuin olisin pyörinyt ensin sanomalehtikasassa ja sitten taputellut ympäriinsä. Kastelin tietenkin vaatteen, kun se tuli valmiiksi, mutta siitä ei tippunut ainoaakaan värjäytynyttä vesipisaraa. Mitä tämä oikein on? Kangas värjää kuivana, mutta ei märkänä!

Minulla oli tosi kova työ saada ompelukone puhdistettua. Väri istui tiukassa kuin tauti. Sattuneesta syystä en säilyttänyt kankaan jämiä, vaikka niistä olisi muutaman barbinvaatteen saanutkin. Pois mokomat!

Tytärtäkin varoitin, ettei vain käytä hupparia minkään muun värisen vaatteen kanssa ainakaan alkuun. Saa nähdä, kuinka sinisenä hän ensimmäisen käyttökerran jälkeen tulee kotiin.

P%C3%B6ll%C3%B6%20037.jpg

Ompelin hupparin käyttäen enimmäkseen pussisaumoja, jotta se on siisti kaikin puolin. Kankaan reunoissa ei ollut ompeleita eikä paljetteja ja niistä muodostui aika jännittävä koriste etukappaleen vetoketjureunoihin. Jännä efekti: poikkeavan yksityiskohdan muodostaa kangas, josta koristeet puuttuvat eikä päinvastoin.