Meikäläisellä puutarhanhoitoinnostus laskee loppukesästä kuin lehmänhäntä. Jotenkin luonnon rappeutuminen saa minut niin alakuloiseksi, etten haluaisi edes mennä ulos... Onneksi vanhemmiten aika rientää nopeasti, joten talvi hurahtaa ihan silmissä ohi. Nuorena tuntui, että sen alle nääntyy.

Tänään sain pitkästä aikaa irti itsestäni sen verran, että tein tarkistuskierroksen pihamaalla. Siivosin vähän kukkaruukkuja ja otin muutaman haikean kuvan.

Syyskuun%20piha%20027.jpg

Miljoonakello oli hyvä ostos. Se jaksaa kukkia, satoi tai paistoi. Se on jyrännyt ruukussa kasvavat kolme lobeliaa 6-0. Hoitoakaan se ei tarvitse juuri ensinkään. Ensi keväänä taidan ostaa pelkästään miljoonakelloja tuohon ruukkuun. Ehkä kahta väriä...

Syyskuun%20piha%20026.jpg

Ostimme talon yli 11 v sitten. Mukana tuli neljä kulahtanutta amppelimansikkaa. Istutimme ne puiseen kehikkoon ja vieläkin ne jaksavat tehdä marjoja. Lehdet ovat jo kellastumassa, mutta mansikoita riittää. Riku-poikaa odotellaan niitä poimimaan.

Syyskuun%20piha%20019.jpg

Pihlaja taitaa olla kaunein Suomen luonnonvaraisista puista. Se on kaunis kukkiessaan keväällä ja upea marjoineen ja syysvärityksen saaneine lehtineen. Harmi, että kukat haisevat hirveältä...

Syyskuun%20piha%20015.jpg

Keväällä ostetut pikkuruiset pelargoniat ovat kukkineet koko kesän vaihtelevalla menestyksellä. Ne eivät oikein pidä sateesta ja sitä on kyllä riittänyt. Tämä yksilö on säilynyt parhaiten.

Syyskuun%20piha%20013.jpg

Tämän petunian istutin puolivarjoiseen kukkapenkkiin. Se ei ole sentään märäntynyt, kuten ruukkuun istutetut kaverinsa, mutta ei silläkään häävisti mene.

Syyskuun%20piha%20010.jpg

Tällaisia siemeniä en muista istuttaneeni tänä keväänä, mutta yksi kukkanen punnersi mullasta pensaan juurelle. Edes kukan nimi ei tule mieleen.

Syyskuun%20piha%20004.jpg

Anemonetkaan eivät olleet mikään menestys, mutta silloin tällöin on muutama kukkanen putkahtanut esiin. Ihania ne ovat, mutta eivät ainakaan meillä kovin innokkaita kukkimaan.

Syyskuun%20piha%20003.jpg

Nämä daaliat ovat viime kesänä autuaasti unohdettuja, samoissa ruukuissa talvehtineita, autotallissa itsekseen vihertäneitä ressukoita. Nyt ne sitten alkoivat kukkia, kun lumisade odottaa jo vuoroaan.

Syyskuun%20piha%20021.jpg

Tämä kukkanen on samaa porukkaa. Jotenkin menivät viime kesänä kukkien värit sekaisin ja täräytin vahingossa tuon lilan kukan oranssiin kattilaan. No, eipä näytä kukintaa haittaavan.

Syyskuun%20piha%20023.jpg

Meillä kun näitä kantoja riittää, otimme niitä keväällä kukkaruukuiksi. Itse asiassa petuniat ovat pärjänneet kaikkein parhaiten näissä kannoissa. Ruukuissa ne kuolivat liikaan märkyyteen, kukkapenkissä nuokkuvat miten kuten, mutta nämä taivasalla kököttävät kannot toimivat mieleisinä alustoina. Ensi kesänä uusiksi!