Sain ensimmäisen jouluksi tarkoitetun käsityön valmiiksi. On hyvä aloittaa ajoissa, kun en ole mikään maailman nopein virkkaaja / neuloja.

En vielä tiedä annanko liinan lahjaksi vai pidänkö itse. Yleensä käytän kotona vain valkoisia pitsejä, mutta jokin mielenhäiriö iski kesällä porvoolaisessa lankakaupassa ja ostin yllättäen punaista lankaa. Halusin virkata jouluisen kaitaliinan, mutta kun en siihen hätään löytänyt mieleistäni mallia, aloinkin virkata tätä pyöreää liinaa Eeva-Liisa Kortelahden kirjasta "Virkkausmalleja".

Kirja on muuten harvinaisen vaikeaselkoinen. Siinä annetaan mahdollisimman niukasti sanallisia ohjeita, piirrettyjä malleja ei lainkaan ja työn sujumiseksi on pakko osata lukea valokuvaa valmiista liinasta. Kaiken lisäksi kirjalliset ohjeet ovat virheellisiä. Ihan kuin ne olisi tehty jälkikäteen kuvaa katsomalla. En suosittele. Satun nyt vaan omistamaan kyseisen opuksen, joten käytin sitä hätäpäissäni.

 

Punainen%20liina%20004.jpg

Ehkä tuo keskuskuvio sen verran joulutähteä muistuttaa, että liina sopii jouluun.

 

Langan vyötteessä lukee Madame Tricote Maxi. Aivan outoa merkkiä, turkkilaista lankaa. On ehkä syytä pestä ensimmäisen kerran erillään, jos vaikka laskee kovin paljon väriä...