Olen elänyt kolme viikkoa kuudennella kymmenellä. Se, mikä eniten kyrsii, on yhteiskunnan jatkuva muistuttelu vanhenemisesta, heikkenemisestä ja kuoleman uhasta.

Jo keväällä poliisi varoitti, että joudun ajokieltoon, mikäli en toimita lääkärintodistusta viimeistään 2 kk synttärien jälkeen. Tänään sitten sain aikaiseksi mennä lääkäriin. Terveyskeskukseen soitettuani minut käskettiin yksityiselle. Siellä on kuulemma halvempaa...

Onneksi menin sinne. Oli kerrankin mukava, vanhempi ja suomenkielinen herrasmies lääkärinä. Tutkittu ei ollenkaan, mikä oli ihan kiva, mutta katseltiin vähän kirjaintaulua. Juttelimme niitä näitä; sekä minun että suvun asiat tuli siinä selvitettyä ja leima lyötiin paperiin. Postittivatkin sen minun puolestani. Innostuin niin kovasti hyvästä palvelusta, että varasin uuden ajan parin viikon päähän. Käyn esittelemässä miljardi luomeani ihotautilääkärille, kun niidenkin seuranta tuntuu olevan terveyskeskuksellemme ylivoimaista.

Kirje numero kaksi tuli viikko sitten. Minulle on varattu aika rintasyöpäseulontaan.

Sitä seuraava kutsu tänään: Minulle on varattu toinen aika kohdunkaulasyöpäseurantaan.

Antakaa minun rauhassa vanheta! Hyvähän se on tietysti huolehtia kansalaisista, mutta alkaa tuntua siltä, että syöpäpelottelua tippuu postiluukusta ihan urakalla. Kyllä nyt huomaan, että tietty rajapyykki on ylitetty. Kaiken maailman taudit vaanivat ilmeisesti joka mutkan takana.

Ajokorttipulmastakin olisin kuulemma päässyt, jos olisin aikanaan älynnyt ajaa vain AB-kortin. Ylimääräinen C-kirjain aiheuttaa sen, että joudun ramppaamaan alvariinsa todistuksia hakemassa - viiden vuoden välein tästä lähtien. Muuten olisin saanut körötellä vaikka puolisokeana seitsemänkymppiseksi, jos eivät olisi muussa tilanteessa huomanneet ajokyvyn heikenneen.

No, kai se on mentävä sitten ronkittavaksi ja litistettäväksi. Sen vaan sanon, että jotain pahaa on Paratiisin Eevan tai jonkun muun alkuaikojen naisen täytynyt Luojalle tehdä, kun tämä meidän elämämme on tehty näin vaikeaksi. Kuukautiset, raskaus, synnytys, vaihdevuodet, erilaiset naistentaudit, rypyt, harvenevat hiukset, ikärasismi kaikin puolin (ei ole Luojan vika, kai) ja niin edelleen. Ei ole reilua!

Koska juttu meni näin kitkeräksi, laitan tähän loppukevennyksen. Oheisessa kuvassa yritän pilkkoa pirullisia syyssipuleita, joista en ilman apuvälineitä selvinnyt. Itse asiassa vempeleestä oli apua. Siihen olisi tarvinnut kyllä pyyhkijät sisäpuolelle, kun linssit huurustuivat jatkuvasti, vaikka puuskutin vain suun kautta.

Kuva0254.jpg