Meikäläistä ahdistaa melko rajusti ensi viikolla koittava 50-vuotispäivä. Kysyttäessä, kuinka aion sitä juhlia, vastaan aina, että menen kellariin ja otan avaimen mukaan. Siltä minusta todellakin tuntuu. Naisen vanhenemisessa ei minun näkökulmastani ole mitään juhlimista. Yli nelikymppinen nainen ei saa nykymaailmassa minkäänlaista työpaikkaa, joten kuinka minun käy, kun ikä alkaakin viitosella? Vielä vähemmän toivoa on sen päivän jälkeen.

Mies kuitenkin on päättänyt pakottaa minut vähän juhlimaan. Hän oli salaa varannut huomiseksi naapurikaupungista hotellihuoneen sekä lisäksi saunaosaston meidän kahden käyttöön neljän tunnin ajaksi. Saamme lillua ylellisesti suuressa porealtaassa ja nauttia saunomisesta pitkän kaavan mukaan. Se on ollut jo kauan meidän kahden juttu. Nyt on edellisestä kerrasta päässyt kulumaan vuosia. Olen kaivannut näitä "lemmenlomiamme".

Sitten kun olemme kylpeneet tarpeeksi, menemme syömään ihanan aterian, minkä jälkeen suunnistamme kaupungin yöhön. Todennäköisesti askelemme vievät karaokebaariin, koska tykkäämme laulaa. Tanssimisesta ei kuluneella nilkallani taitaisi mitään tullakaan.

Tästä ylläristä seurasi luonnollisesti pukeutumispulmia. Meikäläinen kun on viettänyt viimeiset vuodet enimmäkseen resuisissa verkkareissa ja villasukissa. Muutama juhlamekko minulla on, mutta ne tuntuvat liian tällätyiltä sellaiselle reissulle. Niinpä jouduin ompeluhommiin. Pengoin vähän aikaa kangasvarastoani ja löysin kankaan, jossa en jää takuulla huomaamatta! Sen verran on kukkasissa kokoa.

Kangas on erittäin raskasta viskoosia, joten se laskeutuu mahtavan hyvin. Leikkasin tavallisen topin kaavaan hihoiksi pyöreän kappaleen, joka muodostaa eräänlaisen keepin. Näin Pinterestissä t-paidan, joka oli tehty samalla idealla. Sitähän piti oitis kokeilla.

Tossut%20ja%20paita%20010.jpg

Tässä tunika takaa. Hassusti sattuivat nuo kukat juuri rintojen ja ahterin kohdalle...

Tossut%20ja%20paita%20007.jpg

Sivukuvassa näkyy epätasainen helma. Se on takaa reilusti pidempi.

Tossut%20ja%20paita%20004.jpg

Nyt pitäisi vielä ommella paitaan sopivat housut. Paidan tekoon meni kaksi tuntia kaikkine piirtämisineen. Saa nähdä, tulevatko housut valmiiksi vielä nopeammin. Pitäisi ehtiä kauppaankin, että tyttärelle on viikonlopuksi syötävää.

Tässä vielä eilisiltainen kokeilu. Kuulin, että yksivuotiaalle Siirille ei löydy päiväkodissa tarvittavia nahkapohjaisia tossuja, koska kaikki myytävät mallit ovat liian suurta kokoa. Otin sitten mitan tytön jalkapohjasta ja leikkasin sen mukaan nahkapalasista tossut. Malli on osittain omasta päästä, joten en ole lainkaan varma, käyvätkö ne kenenkään jalkaan. Ovat ne ainakin tuhottoman pienet. Jännittää, jäävätkö ne vain koristeeksi.

Tossut%20ja%20paita%20003.jpg

Ompelin reunaan napinläpisilkillä pykäpistoja, ettei nahka venyisi. Mielenkiintoinen kokeilu oli tämä. Jos tossut sopivat Siirin jalkaan, voin tehdä niitä vaikka kuinka paljon. Nahkapaloja nimittäin riittää.

Mukavaa Viikonloppua!