Tänään alkoi iltapäivällä paistaa aurinko, joten keksin lähteä sienimetsään. Mieskin pölähti yllättäen etuajassa kotiin, joten houkuttelin hänet mukaan karhunsyötiksi.

Karhuista puheenollen, kun menimme metsään ensimmäisessä paikassa, törmäsimme kolmeen isoon mustaan kakkaläjään. Yksi oli jopa ähelletty suoraan valkoisen kaupan muovipussin päälle... onkohan meidän kylän karhuilla kakkapussit mukana, vai onko siellä käynyt joku 'sivistyneempi' asialla? Ei sitten osannut viedä sitä muovipussia tekeleineen mukaansa.

Ensimmäisestä paikasta ei löytynyt sieniä ollenkaan. Juuri ennen kuin käännyimme takaisin löysimme sankojen pohjan peittävän määrän pieniä rouskuja. Nyt arvomme, ovatko ne sittenkin lakritsirouskuja. Mielestäni eivät, koska maitiaisneste on valkoista, ei kirkasta. Ei kun sekaan vaan ja kiehumaan...

Lähdimme sitten autolla vähän kauemmas, kun tämä meidän hiekkaharjumme on vähän huonoa sienimaastoa. Hiippailimme uppo-outoon metsään, jossa oli selvästikin käyty isolla porukalla. Metsätiellä oli sen verran auton- ja kengänjälkiä, että tiesimme olevamme myöhässä... Ei sielläkään paljon kerättävää ollut. Jonkin verran orakkaita, kaksi kantarellia, kaksi punikkitattia ja loppujen lopuksi - ämpärillinen rouskuja. Löysimme ne ihan vahingossa, kun pikkuisen jo ehdimme eksyä. Helposta paikasta oli kaikki jo selvästikin kerätty. Eksynnän tuloksena löytyi alue, josta sanko täyttyi hetkessä.

Satoa%20005.jpg

Aikamme haahuiltuamme löysimme sentään autolle ja pääsimme kotiin perkaamaan saalista. Ensin piti mennä saunaan, koska hirvikärpäsiä (yäk!) kihisi joka paikassa. Vihaan niitä!

Saunareissun aikana kypsyivät keitetyt kesäperunat, sienikastike orakkaista sekä pekonilla koristellut broilerileikkeet uunissa. Sain taas niin paljon kehuja, että niiden voimin jaksan ahertaa viikon keittiössä.

Satoa%20008.jpg

Kyllä suomalaisille on siunaantunut kullanarvoisia asioita; jokamiehen oikeus ja puhdas metsä esimerkiksi. Työn raskauttama miehenikin totesi saunassa: 'Tiedätkö mitä? Kävely sienimetsässä tuntui ihan lomapäivältä!'

Siitä, jos mistä, tuli minulle hyvä mieli.