Pahoittelen katkosta postauksissani. Olen saanut aikani valitettavan hyvin kulumaan ilman mitään sanottavaa... Mielestäni olen kyllä puuhaillut kaikenlaista, mutta en kai sitten mitään mainitsemisen arvoista.

Pari päivää sitten päätin ryhtyä kauan suunnittelemaani projektiin, eli rokkitakin valmistamiseen neljävuotiaalle Rikulle. Tarkoitus oli käyttää vain olemassa olevia tarvikkeita, mutta eihän se ihan onnistunut. Alla olevassa kuvassa ovat pääraaka-aineet: isännän farkut sekä meikäläisen tekonahkainen, käärmekuvioinen diskotoppi siltä ajalta, kun vielä uskalsin mennä diskoon (ja vielä noin vähissä vaatteissa). Lisäksi käytin erään jämäkankaan vuoriin.

Minulla ei ollut sopivaa vetoketjua, tarpeeksi vahvaa resoria eikä riittävän leveää kuminauhaa. Ne piti sitten käydä ostamassa. Metallivetskari maksoi melkein viisi euroa! Törkeää. Taidan purkaa tuon topin vetoketjun uusiokäyttöön, kun ne niin kalliita ovat.

Rokkitakki%20004.jpg

Tässä tulee kaksi hihaa farkunlahkeista. Sihtasin tuon sauman pikkuisen selkäpuolelle, kuten joissakin valmisvaatteissakin on.

Rokkitakki%20006.jpg

Hihataskuun halusin alkuperäiset koristeompeleet. Niinpä leikkasin taskun irti kaikkine persauksineen ja poistin vielä turhan palan keskeltä. Reunoilla ei kaksinkertainen kangas haittaa. Ompelin taskun kiinni sinisellä ompeleella ja se näyttää siltä, kuin olisi tikattu keltaisella paksulla langalla hihaan.

Rokkitakki%20013.jpg

Tässä on lopultakin valmis takki. Siihen tarvittiin kolmen päivän vapaatunnit, kolme ompelukoneen neulaa, kympin edestä lisätarvikkeita ja yksi sinertävä peukalo. Lipsahti lopputuoksinassa painonappia jyskyttäessä vasara peukaloon...

Rokkitakki%20022.jpg

Topin ja farkkujen saumat toimivat hyvin koristeina. Lisäksi löysin muutaman niitin.

Rokkitakki%20030.jpg

Ei ollut helppo homma, ainakaan minulle. Farkku oli niin tukevaa ja ompelukone vanha sohlo, joten lehmän hermoja olisi tarvittu. Niitähän minulla EI ole. Valmista tuli kumminkin.

Nyt, jos Riku uskaltaa ilmoittaa, ettei pidä takkia, en takaa mitä teen... todennäköisesti menen ompelulakkoon.